307

2015. május 14. 09:24

Ennyi ember miatt verte ki a hisztit a magyar kormány. 307, hazájában veszélyben lévő menekültet kellene letelepíteni Magyarországon, amihez persze uniós pénzt is kapnánk.

2015. május 14. 09:24
A szerk.
Népszabadság

„Még az is lehet, hogy mivel délkeleti határainkon keresztül jóval több menekült érkezik, tőlünk inkább elvinnének rászorulókat, mintsem hogy újakat kapnánk. A Fidesz és a KDNP bele szerette volna írni az európai alapokmányokba a keresztény gyökerekre való hivatkozást, és ha már ott nem sikerült, hát a magyar alaptörvénybe belevették. Nem ártana lélekvizsgálatot tartaniuk, vajon politikájuk mennyire vezethető le az általuk fennen hangoztatott keresztényi értékekből, de ez legyen az ő bajuk meg a lelkipásztoraiké.

Ami ebből ránk tartozik, az Magyarország ismételt szembefordulása mindazzal, amit Európa képvisel. A szolidaritással, amelynek nevében a földrész gazdagabb országai ezermilliárdokkal támogatják a szegényebbeket. Például minket. Az igazságossággal, amelynek nevében senki fölött nem törnek pálcát, amíg nem vizsgálták meg a helyzetét. A tisztességgel, hogy mindenki viseli a rá jutó, önként vállalt terhet, és nem próbálja becsapni a többieket.

Nagyjából száz családnak kéne szállást, képzést, egészségügyi ellátást, gyermekeiknek iskolát biztosítanunk. A bevándorlásügyi kérdőívre kidobott egymilliárdból minden ilyen családra jutna tízmillió forint.

Megoldaná a problémát. Lehetne ezzel politikai tőkét kovácsolni? Egy tisztességes országban igen. Magyarország alapvetően tisztességes ország.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2015. május 14. 18:15
Én már unom ennek a témának a további körbejárását; a Népszabadság írja a maga hülyeségeit tovább, mi meg elküldjük a ...csába. Ez van. Ám van itt érdekesebb momentum is, mégpedig egy francia mondja éppen meg az európai liberalizmus követőinek ugyan azt, amit mi a Népszabadságnak. Az apropót egy budapesti könyvbemutató szolgáltatja: >>...az európai liberálisoknak lehet okuk megsértődni Michel Houellebecq Behódolás című regénye miatt. A francia író most magyarul is megjelent kötete szerint ugyanis földrészünket ők taszították öngyilkosságba.>....a Franciaországban januárban megjelent regény legfőbb célpontjai nem a földrészünket elözönlő muszlimok. A mű a liberális Európa elleni vádirat, mely a szerző szerint individualizmusával, a szekularizációval, a hagyományok tagadásával a maga sírját ásta meg. „Amilyen mértékben sikeres volt a liberális individualizmus, amikor szétbomlasztotta az olyan átmeneti struktúrákat, mint a haza, a céhek és a kasztok, oly mértékben készítette elő saját bukását, amikor nekirontott a legvégső struktúrának: a családnak, vagyis a népszaporulatnak, ami után értelemszerűen eljön az iszlám ideje” – hangzik ennek jegyében a Behódolás tételmondata.
cutcopy
2015. május 14. 17:00
"Ennyi ember miatt verte ki a hisztit a magyar kormány. 307" Évente, ha itt akarnak élni, ha nem..
várúr
2015. május 14. 16:20
Európa számos országa fordul szembe azzal, amit ballibék "Európának" neveznek. Európa sok ország halmaza, melyek pár dologban egyetértenek, másokban nem annyira, sőt egyáltalán. A Népszabó újra elszabta, azaz elmérte ezt a sokszínű földrészt.
csurcsányi
2015. május 14. 15:14
A mesebeli farkas betette a kismalac meleg kunyhójába az egyik mancsát.Erről szól a történet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!