Magyar hús miatt vezet be importtilalmat Oroszország

2014. október 20. 17:49

A hvg.hu híre szerint ideiglenes importtilalmat vezet be Oroszország az EU-s hústermékekre. A Ria-Novosztyi hírügynökség a szakfelügyelet tiltott anyagokat talált a többek között Magyarországról származó termékekben. A Földművelésügyi Minisztérium nem tud az intézkedésről.

2014. október 20. 17:49

EU-országokból származó másodlagos marhahústermékekre, illetve a nyesedékre és a csontlisztre vezetett be importtilalmat keddtől Oroszország – írja a hvg.hu. Az orosz szakfelügyelet több európai termékben, így a Magyarországról származó húsokban is tiltott anyagot talált.

A Földművelésügyi Minisztérium a lappal közölte, hogy egyelőre nem kapott értesítést importtilalomról, ezért pontos terméklistát sem tudnak bemutatni. A kedden életbe lépő intézkedést szombaton jelentette be az illetékes orosz felügyelet vezetője.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. október 21. 08:05
Jesszus, ez már a legsúlyosabb paranoia, nem nagyon emlékszem olyanra, hogy valamelyik ország ezért vagy azért ne vezetett volna be ideiglenes import tilalmat fertőzés, vagy nem megfelelő segédanyagok miatt. Az már az agybaj, ha mindenben belpolitikát keres valaki...
Wendriner
2014. október 21. 07:48
Hvg! Ugorgyunk.
Akitlosz
2014. október 20. 21:15
Nyilván a hvg az első, amit egy ilyen intézkedésről tájékoztatnak. Szóval ameddig csak a hvg írja ...
Secnir
2014. október 20. 21:02
" Az orosz szakfelügyelet több európai termékben, így a Magyarországról származó húsokban is tiltott anyagot talált." ez ugyanaz az orosz szakfelügyelet, amelyik a csernobili katasztrófakor mindent rendben talált? nincs több kérdésem :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!