Orbánék agymosásra akarják használni az oktatást

2012. szeptember 03. 22:18

Orwell kétségkívül megirigyelte volna, ha mindez ismert regénye, az 1984 elkészülte előtt történik.

2012. szeptember 03. 22:18
Hiller István
Stop

- Mi is történik pontosan?

- Orwell kétségkívül megirigyelte volna, ha mindez ismert regénye, az 1984 elkészülte előtt történik. Létrehoznak egy nagy irányítóközpontot, a Klebersbergről elnevezett intézetet, amelynek az a feladata, hogy kelettől nyugatig és északtól délig az összes magyar iskolát ellenőrizze, irányítsa, az igazgatókat kinevezze, a tananyagot egységesen kiadja és ellenőrizze, a kerettanterveket kibocsássa. Az egész tehát olyasmi, ami vissza akarja forgatni az idő kerekét.

Olyan, mintha 1973-ban lennénk, amikor államilag kinevezett igazgató államilag ellenőrzött tananyaggal, államilag alkalmazott pedagógusok segítségével végzi a munkáját. Az előző hétvégén Sopronban voltam, ahol egy barátom születésnapját egy retrokocsmában ünnepeltük. A kocsma dekorációjában mindenféle úttörő-oklevél és kisdobos egyenruha mellett a falon volt egy nagy tábla, Állami általános iskola felirattal. Mondtam is a tulajdonosnak, hogy, ha meg akarja őrizni a retrokocsma-jelleget, akkor ezt hamarosan le kell szednie, mert ez nem a múlt, hanem lassan a jelen és a közeljövő. Mindemellett az egész folyamat előkészítettsége is csapnivaló.

- Pontosan mire gondol?

- Ez a bizonyos Klebersberg Intézet, amelyik irányítaná a dolgokat, éppen csak elkezdett felállni, miközben fél év múlva az összes magyar iskolát irányítania kellene. A költségei óriásiak, és ezeket a költségeket döntő többségében pedagógusok, tanárok és tanárnők béréből, munkahelyéről kell majd összeszedni. Ez azt jelenti, hogy a tanév összevonásokat és elbocsátásokat fog hozni, aminek eredményeképpen akarják megteremteni a pénzügyi keretet a finanszírozásra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2012. szeptember 04. 09:34
igaza van a piftinek, a végén még az terjed el, hogy '56 nem is antiszmita ellenforradalom volt, meg hogy a dicső vörös hadsereg nem a felszabdításunkra érkezett, kétszer is. fölháborító lenmne ez, elvtársk. hát ezért váltottunk rendszert?
torresG4
2012. szeptember 04. 08:11
hiller pifti feladta a leckét nekem, ugyanis erre a postra nem tudok, nem írhatok olyan választ, amit a mandíner moderátorai tolerálni tudnának....(a szociálliberális fost ki kell mosni az agyakból, ez evidencia, a nemzetünk felemelkedésének alapfeltétele....)
nomármost 1
2012. szeptember 04. 06:52
Bár sikerülne egy kiadós agynagymosás, mert ami oktatás címen folyt a Magyar-Hiller tandem jóvoltából, az kitermelt hivatalból egy (tisztelet a kivételnek)neveletlen, modortalan, érzéketlen, önző új nemzedéket,és megteremtette az ehhez alapot nyújtó pedagódus társadalmat is.Lehet mutogatni, de a kádár-éra alatt az oktatásból kikerült emberek tudásszintje ugyancsak versenyképes volt a maga idejében, sokkal szélesebb általános és szakmai ismereteket adott, és ez alapként minden iskolában követelmény volt. Nagyon egyet értek Hoffmann Rózsáék " agymosásával". Alaposan, általánosan, és minél előbb!
zolinho723
2012. szeptember 04. 06:43
A fiatalok okosabbak ezeknél a majmoknál és csak nevetnek a szenvedéseiken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!