Kövér László, a tökéletes komcsimentő

2012. március 07. 10:59

Schiffer Andrásnak az állambiztonsági múlt feltárásáról szóló javaslatát elkaszálva a Fidesz pontosan azt tette, amit 1994 óta megszakítás nélkül művelt.

2012. március 07. 10:59
Tokfalvi Elek
HVG

„Nem ezt vártuk a Fidesztől, nem ilyennek ismertük – visszhangzik a létező jobboldal még nem teljesen cselédlelkű szegmensében. Hát milyennek? Itt mutatkozik meg a magyar nyilvánosságnak az a sajátossága, hogy ha nem rakják elé a témát előmelegített tányéron, rozmaringszálacskával és hullámos narancsszelettel feldíszítve (miközben maga a kaja ehetetlen), akkor észre sem veszi. Nem tűnik fel, hogy a Fidesz 1994 óta soha, sem kormányon, sem ellenzékben nem tett semmit az állambiztonsági nyilvánosságért. (A III/III-as iratok széthordásának és szabad megsemmisíthetőségének azóta visszavont tervét ne tekintsük a nyilvánosság érdekében tett lépésnek.)

A Fidesz múltpolitikáját a Kövér-doktrína foglalja össze a leggyakorlatiasabban. Ez a doktrína nem pontosan az, amit újabban a mezei Fidesz-képviselők terjesztenek (»a kommunista rendszerben az ügynök volt a 'szerencsétlen kishal', ezért igazságtalan lenne, ha az ügynökök feletti szint, a titkos megbízottak, társadalmi kapcsolatok, szt-tisztek és az MSZMP vezetői megúsznák«). Már itt felhívom a figyelmet az »ügynök« fogalmával végzett kamuzásra, de erről egy picit később. Az elv valójában az, amit Kövér nagyon világosan kifejtett a Heti Válaszban: »Nálunk a politikailag nem kompromittálódott szakemberek megkapták a lehetőséget, hogy a továbbiakban ne az állampártot, hanem a nemzetet szolgálják.«

Magyarra fordítva: a diktatúra legfőbb erőszakszervéhez, az ÁVH jogfolytonos utódához, a III-as főcsoportfőnökséghez tartozás önmagában nem kompromittál. Aki átáll a létező jobboldalhoz (amit a Fidesz már rég saját magával azonosnak tekint), annak nem kell a tágabb értelemben vett szakmáját elhagynia, mert olyan szaktudásnak van birtokában, amit az antikommunista rendszer nem nélkülözhet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pikkpakk
2012. március 07. 20:15
Kövér Lacó na baccameg kecskére bízták a káposzta őrzését... Sajna minden terhelőt eltüntetett már ,mikor titok minisztert játszott ,de nem baj ,attól még hetedíziglen komcsi ősökkel rendelkezel...
tarackos
2012. március 07. 16:17
"...a jó népnek...milyen érdeke fűződik ma már ehhez az aktushoz?" Neked pl. az, hogy már csak ilyen aktusokban gondolkodhatsz öreg bolsi, becsüld meg...;)
tarackos
2012. március 07. 16:11
"Majd beledöglötök, hogy az EU megtiltsa a nyilvánosságra-hozatalt!" Hehehe, én már csak a korom miatt is az ellenkezője mellett vagyok somdara, Te viszont mindig is csendben voltál a témában, remélem kiderül végre kiket súgtál be öreg bolsi...;)
tarackos
2012. március 07. 15:46
Meglátjuk mit alkotnak a komcsi örökség hordozói, a narancsok. Tartok tőle, hogy ez lesz: "Lesz majd valami trükkös megoldás, aminek megörülnek a jámbor hívek."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!