Rovarokat kellene ennünk, mivel az fenntartható a WEF szerint

2022. július 08. 11:36

A Világgazdasági Fórum (WEF) évek óta azt hangoztatja, hogy a bolygó megmentése érdekében fenntartható élelmiszereket, például a rovarokat is kellene fogyasztanunk.

2022. július 08. 11:36
null

A jövő önjelölt tervezői az élelmezési rendszer újraindítását szorgalmazzák a jelenlegi élelmiszertermelés környezeti hatásainak csökkentése és a világ éhezésének megoldása érdekében – gyakorlatilag

meg akarják győzni az embereket, hogy bogarakat egyenek.

Az APF News hírportál szerint a rovartenyésztés hamarosan szárnyalni fog: egy Wendy Vesela nevű dél-afrikai vegyészmérnök megtalálta a módját, hogy a tüskés zöld és fekete hernyókat lisztté alakítsa át, amit kekszekbe, édes csokoládéfehérje-szeletekbe, gabonapelyhekbe vagy turmixokba lehet tenni.

„Sok fehérje, esszenciális zsírok és ásványi anyagok találhatóak a rovarokban, sőt több vas van bennük, mint a legdrágább darab steakben” – állítja egy dietetikus, Mpho Tshukudu.

Hernyós pizza Forrás: ZeroHedge
Hernyós pizza Forrás: ZeroHedge

 

Hernyó-csokoládé Forrás: ZeroHedge
Hernyó-csokoládé Forrás: ZeroHedge

Vesela elmondta: azt tervezi, hogy bővíti vállalkozását, mivel az ehető rovarok iránti kereslet várhatóan növekedni fog, mivel az infláció miatt sokak számára megfizethetetlenné válik a hús.

Az EU is jóváhagyta a házi tücsök élelmiszerként való felhasználását

Az Európai Bizottság engedélyezte a házi tücskök (Acheta domesticus) új élelmiszerként, vagy élelmiszer-összetevőként történő forgalmazását az Európai Unióban – közölte az uniós bizottság februárban. A házi tücsök a harmadik rovar, melyet élelmiszer-összetevőként engedélyeznek az EU piacán, miután az Európai Bizottság tavaly júliusban a közönséges lisztbogár (Tenebrio molitor) lárvájának, novemberben pedig a vándorló sáska (Migratory locust) felhasználását engedélyezte új élelmiszerként – írta korábban a Mandiner.

A szárított tücsköket 40 százalékban lehet keverni tésztafélékhez, 70 százalékban fehérje-termékekhez, édességekhez, salátákhoz és sós alapú szendvicskrémekhez vagy diókrémekhez. Bizonyosan kapós lesz a házi tücsök a sós ételekben és a snackekben. A Bizottság közleményében azért azt javasolta, hogy naponta a szárított tücsökből nem ajánlatos 54 grammnál többet fogyasztani – adta hírül a Makronóm februárban.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzabóGéza
2022. október 29. 21:12
Majd akkor eszem rovarokat, ha ezek a marhák sósavat isznak!!! És minden bogárlisztes terméket embargózni fogok!!!
Megtalálta
2022. július 24. 01:18
Ez is akkora karriert fog befutni, mint a vegánság. Lesz pár elvakult féleszű, aki rovarokat fog zabálni, a 98% meg marad a húsevésnél. És persze ezzel a 2%-kal lesz tele a média, mert egyfolytában követelőzni fognak, hogy mindenki más is zabáljon tücsköket, mert a kurva bolygót csak így lehet majd megmenteni.
Ólat a trolloknak
2022. július 24. 01:17
Mennyi lehet a rovarok gyomirtótartalma vajon...
Mocca08
2022. július 24. 01:17
Hagyjátok békén a tücskeinket!!! Elfogadom, hogy beleszóltok mindenbe, de a magyar tücsök nem ideológai kérdés hanem létkérdés mint a gáz. Nincs magyar nyáreste ugyanis tücsök nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!