Fenntartható fellendülést kérnek nemzetközi befektetői körök az uniótól

2020. június 15. 09:55

Fenntartható gazdasági fellendülést kér három nemzetközi befektető csoport az EU-tól, ugyanis szerintük ez létfontosságú lenne mind a környezet, mind a befektetők számára hosszabb távon. Ráadásul úgy vélik a szakértők, hogy egy ilyen fellendülés a bolygó egészének az érdekeit szolgálná.

2020. június 15. 09:55
null

Az Intézményi Befektetők Munkacsoportja a Klímaváltozás Megakadályozására (IIGCC), a Felelősségteljes Befektetés Alapelvei (PRI) és a nonprofit jótékonysági CDP nyílt levéllel kérte az EU vezetőit, hogy a koronavírusból történő gazdasági fellendülés minél fenntarthatóbb legyen. 

A levél hangsúlyozza, hogy bár a kormányoknak más prioritásai is lehetnek, de ezen erőfeszítéseknek nem lenne szabad megakadályozniuk a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló intézkedéseket.  

„Nagyon fontos, hogy a befektetők ismertessék véleményüket az EU-val és a nemzeti vezetőkkel. A jelenlegi fellépés az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekben mind a befektetők, mind a bolygó érdekeit szolgálja”, írta a három intézmény.

Eoin Fahy (képünkön), a KBI Global Investors felelős befektetések vezetője szerint az ügyfelekkel folytatott interakciókból egyértelműen kiderült, hogy a befektetők nem csökkentik az érdekeltségeiket a környezeti és társadalmi területeken, ahogyan arra egyes elemzők a koronaválság korai szakaszában számítottak. „Ezek a kérdések most még fontosabbak, mivel a válság megmutatta, hogy a befektetők mennyire kitettek a nem hagyományos kockázatoknak”, mondta. 

Ráadásul a befektető szerint, amint az EU és tagállamai elkezdenek összpontosítani a folyamatban lévő gazdasági fellendülésre, lehetőség adódik egy zöld és fenntartható jövő létrehozására, ami természetesen fontos társadalmi és környezeti cél, de hosszú távon is lényeges a befektetők pénzügyi megtérülése szempontjából is, mivel az éghajlatváltozással kapcsolatos tétlenség költségei hatalmasak.

„Ezért annyira fontos, hogy a befektetők ismertessék véleményüket az EU-val és a nemzeti vezetőkkel”, véli Fahy. „Az éghajlatváltozással kapcsolatos intézkedések meghozatala a befektetők, valamint a bolygó érdekeit szolgálja”, tette hozzá.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. június 16. 05:58
Stabil - tehát nem inflálódó - pénz hasznosabb lenne. Az egyensúlyi - na pláne a megtakarító! - költségvetés is. Az államadósság visszafizetése is. Ez így igen aljas, hogy a profit a befektetőké, a veszteség meg az adófizetőké.
szavaztam
2020. június 16. 03:18
micsoda bullshit duma...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!