Ezért lesz a következő amerikai gazdasági visszaesés rosszabb, mint a legutóbbi

2017. december 02. 00:20

Az amerikai álom sosem az volt, hogy épp kijöjjünk a fizetésünkből.

2017. december 02. 00:20
Jacob L. Shapiro

„Az elmúlt negyven évben az USA-ban a gazdagok gazdagabbak, a szegények szegényebbek lettek, a középosztály pedig eltűnt. A 2008-as válság globális jelenség volt, de az USA-ban ez egy olyan korszak epizódját is jelentette, amelyben az egyenlőtlenségek folyamatosan növekedtek a hetvenes évek óta. Az amerikai álom sosem az volt, hogy épp kijöjjünk a fizetésünkből – ez a társadalmi mobilitásról szólt és arról, hogy a gyermekeinknek jobb életet biztosíthassunk, mint amilyen körülmények között mi nőttünk fel. Ez az amerikai háztartások egyre nagyobb része számára megvalósíthatatlan. Amikor a következő visszaesés jön, az egyenlőtlenségek épp újabb magaslatokba emelkednek, és ha az amerikai történelem tanulságaira építhetünk, akkor ez jelentős politikai változásokat hoz majd.”

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qwrtzq
2018. január 04. 02:22
"Nem álmodozni kell hanem nagyon keményen tanulni és dolgozni és akkor beválik az Amerikai álom. Egy kimagasló örmény doktorátus diáktársam mondta, hogy Amerikában csak az nem sikeres aki nem akar. " Hahó! Eltelt 57 év 1960 óta!
Mindjárt
2018. január 04. 02:22
"Az amerikai álom sosem az volt, hogy épp kijöjjünk a fizetésünkből. " Nem álmodozni kell hanem nagyon keményen tanulni és dolgozni és akkor beválik az Amerikai álom. Egy kimagasló örmény doktorátus diáktársam mondta, hogy Amerikában csak az nem sikeres aki nem akar. Igaza volt és most is igaza van. Azok az illegálisok akik gyűlölik Amerikát és a segélyért szöknek be, soha se értik meg, hogy mit jelent az Amerikai álom.
turáni sólyom
2017. december 25. 00:28
Tájékozatlanságodnál, csak a magabiztosságod nagyobb. A Moody's nem bank hanem hitelminősítő gazdasági intézet Ma is működik, mert hazánkat is felminősítette idén. A Lehmann&Brothers nagybank ment csődbe. Ez rántott még vagy 500(!) bankot magával, csak az USA-ban. A megmaradt bankok állami hitelt(!) kaptak, nem "prémiumot" Az életszínvonal romlása miatt nyert tavaly Trump, így nem állja meg a helyét a véleményed az "amerikai kánaánról" A társadalmi különbségeket csak azonos időszakban lehet mérni
KannibálTatárÚr
2017. december 23. 12:24
Ha a gazdasági visszaesés következtében tüzelni fogunk dollárral és Amerika befolyása megszünik a "maradék világra", akkor nagyon jó lesz ez az újabb krízis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!