Harminc évig bujkált, most Berlinben elfogták a Vörös Hadsereg Frakció egyik tagját

2024. február 27. 18:27

Daniela Klette azután került rendőrkézre, hogy az ügyészség és a rendőrség két hete egy televíziós bűnügyi műsorban a lakosság segítségét kérte a még szökésben lévő terroristák elfogásához.

2024. február 27. 18:27
null

 Elfogták kedden Németországban a Vörös Hadsereg Frakció (RAF) egykori hírhedt terrorcsoport egy évtizedek óta szökésben lévő tagját, a 65 éves Daniela Klettét – közölték a német hatóságok.

A Baader-Meinhof csoportként is ismert terrorszervezet még bujkáló tagja azután került rendőrkézre, hogy az ügyészség és a rendőrség két hete egy televíziós bűnügyi műsorban a lakosság segítségét kérte a még szökésben lévő terroristák – Klettén kívül az 55 éves Burkhard Garweg és a 69 éves Ernst-Volker Staub – elfogásához.

A már feloszlatott RAF harmadik generációjához tartozó terroristákat azzal vádolják, hogy egy gyilkossági kísérletet és több súlyos, fegyveres rablótámadást hajtottak végre 1999 és 2016 között. 

A német hatóságok több mint 30 ember meggyilkolásáért és legkevesebb 200 ember megsebesítéséért teszik felelőssé a Vörös Hadsereg Frakciót.

Az ügyészség szerint a harmadik generációhoz tartozó Daniela Klette és társainak bűncselekményeit már nem a politika motiválta, hanem a haszonszerzés. Ugyanakkor a hatóságok e generációt teszik felelőssé Alfred Herrhausennek, a Deutsche Bank hajdani vezetőjének és Karsten Rohweddernek, az állami vagyonkezelő elnökének a megöléséért. Rohwedder megölése volt a RAF utolsó gyilkossága. A vagyonkezelő vezetőjét otthonában, az íróasztalánál lőtték le egy kerti lakból, 60 méteres távolságból.

(MTI)

Nyitókép: Képmetszet / rbb24.de

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2024. február 28. 05:12
P.S.: A POKOL KÖZEL.....AZ ILYEN DANIELLÁK SZÁMÁRA.!
syphax-2
2024. február 28. 05:10
VÉN, IDEGBAJOS, KÁRTÉKONY-AGRESSZIV NŐSTÉNYÁLLAT EZ A RAF-OS DANIELLA...IS. ISTENTELEN VESZETT DÖG.....ROTHADÓFÉLBEN.... ISTEN MALMAI LASSAN ŐRÖLNEK....DE BIZTOSAN!
Málaga21
2024. február 27. 22:26 Szerkesztve
Valszeg ezt se dugta senki, így maradt a "forradalom". Ugyanaz a frusztráció a forrása, mint a feminizmusnak meg a woke-nak. Mind egy tőről fakad.
bagira002
2024. február 27. 20:01
Tol & Tol - Eleni https://www.youtube.com/watch?v=fSt2tnj1nw4&list=RDfSt2tnj1nw4&start_radio=1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!