FAZ: Megszületik majd a megállapodás Magyarország és az EU között

2022. október 21. 10:31

A Deutsche Bank mellett a német lap által megkérdezett szakértő is megegyezésre számít.

2022. október 21. 10:31
null

Valóságos kamatparádé zajlik Kelet-Európában – az élen – 13 százalékkal – a magyarok haladnak, messze megelőzve mindenki mást, ami vonzza a befektetőket, hiszen magas a hozam, de azért vannak kockázatok. A 10 évre szóló magyar állampapírok majdnem 10 százalékot hoznak, ám elemzők szerint előbb-utóbb vége szakad a nagy üzletnek – számol be a Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkéről a hvg.hu.

A lap idézi Juraj Kocziant, az Erste szakértőjét aki úgy véli: a következő háromnegyed évben alapos változás várható, az említett magyar kamatfelár pl. előreláthatólag 2 százalékkal megy vissza.

Hasonlóan ítéli meg a kilátásokat a Deutsche Bank is. 

Emellett az az igazán figyelemre méltó, hogy senki nem tartja valószínűnek azt, hogy ne születne meg a megállapodás Magyarországgal a jogállam ügyében, és így az EU továbbra is visszatartaná a milliárdokat.

Ennek ugyanis lennének következményei a magyar tőke, illetve devizapiacon. Továbbra is bizonytalan azonban, hogy mi lesz a háborúval.

A régió jegybankjai kénytelenek még szigorúbb pénzpolitikát alkalmazni, mert a télen még súlyos termelési zavarok lehetőségét sem lehet kizárni, ezért meg kell fékezni az inflációt, illetve a tőke kivonulását. Az pedig kihat az értékpapírok jövedelmezőségére is – olvasható a cikkben.

Nyitókép: Daniel Karmann / DPA / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2022. október 21. 14:43
Nem kell ebben részt vennünk, csendben kislisszolhatunk. Lehet az lenne a jobb, de én inkább a pénzek utalásában bízom, és erre a példa maga a cikk.
olajfa1
2022. október 21. 12:00
Elkezdődött az EU szétszakadása!!! A "liberálisok" ezt is elintézték! Az angolok után meg a magyarok-lengyelek után a németek sem tudnak egyességre jutni a gázban sem... ami gyakorlatilg az EU életképtelenségét bizonyítja! Ehhez jön az EP-ben történt politikai aljasságok sorozata! Ezzel az EU gyakorlatilag SZÉTHULLOTT!!! és pénz a LEGFONTOSABBAT NEM TUDJA MEGVALÓSÍTANI!!! A KÖZÖS GAZDASÁGI EGYSÉGET!!! mert minden aprósággal foglalkozik -hogy a gáz veszi vagy termeli, meg hogy honnan meg hogy van-e engedélye a nagyhatalmú Eu-tól arra amit akar csinálni vagy nincs... stb stb- ÉS NEM A GAZDASÁGI FEJLŐDÉSSEL!!! Vagyis az EU önmagát korlátozza és minden apróságba beleszól... ÉS NEM ENGEDI A SZABAD GAZDASÁGOT ÉS A SZABAD KERESKEDÉSTTTT!!!!! Ezzel az EU pont olyan lett mint a KGST és a "Varsói SZerződés" együttvéve!!!!
simonvitéz
2022. október 21. 11:49
Késő, nincs az a megállapodás, amely megakadályozná, hogy ne egy az EU-bol való távozást propagalo pártra szavazzak már 2024ben. De hova tűnt Volner Janó. ..!?
nemecsekerno_007
2022. október 21. 11:34
Mi már nem hiszünk nektek. Meglátjuk. Ahogy az öreg Zen-mester mondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!