Birodalmak bukása

2024. január 02. 20:58

A mi, még létre sem jött európai birodalmunknak ugyan hadserege nincs, ám a bürokrácia, hasonlóan Rómához, burjánzik.

2024. január 02. 20:58
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„A Római Birodalom mindennel rendelkezett, ami messze a barbárok fölé emelte 
– a kor legszervezettebb, kiképzett és felszerelt állandó hadserege
– kifinomult művészet 
– Fejlett közigazgatás és jogrendszer
– terület és népesség 

És még ezeknek a hatalmas erőforrásoknak és előnyöknek a birtokában sem tudta megőrizni előbb a területi egységét, majd maga az állam hullott szét.
Erőforrásait felzabálta a túlköltekezés: had- és hivatalnoksereg; belpolitikáját fogva tartotta a hadsereg. 

A mi, még létre sem jött európai birodalmunknak ugyan hadserege nincs, ám a bürokrácia, hasonlóan Rómához, burjánzik és a központ döntéseire komoly befolyással vannak a transznacionális cégek, pénzügyi rendszerek és a beözönlő bevándorlók kulturális szervezetei, amelyek feladata a kulturális-vallási összetartozás alapján szerveződő tömegek erejét politikai cselekvéssé alakítani. 

– Hadsereg helyett bevándorlók.
– Hadvezérek helyett bürokraták, baloldali politikusok, és »globális vezetők«.

Itt tartunk most. 

2024-ben ezt kell megállítanunk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2024. január 03. 15:10
"Erőforrásait felzabálta a túlköltekezés: had- és hivatalnoksereg; belpolitikáját fogva tartotta a hadsereg." Ennél azért bonyolultabb a történet. Nézz esetleg utána Michael Hudson írásainak. Amúgy ezt a géppisztolyos fotót grindr-profilképnek szántad? Kurva nehéz komolyan venni egy ilyen bohócot.
dryanwolf
2024. január 03. 07:18 Szerkesztve
"Itt tartunk most." A helyben lakó Tamás bátya döbbenten figyeli, ahogy egy iraki földikutya próbál a kunyhójába behatolni, ezért fegyvert szegez rá Fotó: MTI
tapir32
2024. január 03. 05:56
A liberális demokrácia önmagában nem érték, hanem kényszer állapot. A szavazók bizalma csökkent a pártokkal szemben. Ez a folyamat ott lépett fel, ahol a gazdasági szervezetek a politikai vezetést a markukban tartják, illetve összenőttek egymással. Oligarchák. Ez az új feudalizmus. pl. USA-ban Nem jelent megoldást a problémára az NGO-k előretörése. Az NGO az aktuális hatalomtól független vagy látszólag az, de nem független a hatalomért folytatott harctól. Az NGO-k még a kormányoknál is kiszolgáltatottabbak a nagytőke érdekeinek. Olyannyira, hogy a globalista nagytőke számos NGO-t alapított a politikai élet befolyásolására. A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni.
2024. január 03. 05:28 Szerkesztve
Stupid idióta Kötter. A hrivnya, mínusz 100% GDP-vel, hogy is érhet tízszer többet mint a forint? Ez Orvbán, a korrupt hatalmával visszaélő nemzetmegvezető Vicce? "Petro Porosenko volt ukrán elnök, az Európai Szolidaritás párt vezetője több mint 37 millió hrivnyát – körülbelül 340 millió forintot – kapott a magyar kormánytól az Orbán Viktor miniszterelnökkel való meghiúsult találkozója előtt."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!