Csapdában

2023. október 09. 07:15

Ukrajna uniós tagságával valójában a birodalom egy végtelenített pénzszivattyút kapcsolna Európára.

2023. október 09. 07:15
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Ukrajna uniós tagságával valójában a birodalom egy végtelenített pénzszivattyút kapcsolna Európára, amelynek „hidraulikája” földrészünk minden problémáját „megoldaná”, lévén, hogy ezzel felszámolná önmagát. Egy „aprócska” gond van, hogy az uniós szavazógép zavartalan önmegsemmisítési üzemmódját egy Magyarország nevű tagállam notóriusan megakadályozni törekszik és ez nyilván most sem lenne másként. Két lehetőség van („stick and carrot”) a fenyegetés és/vagy az „édesgetés”, vagy meg kell vesztegetni, vagy el kell takarítani az útból.

A látványos megsemmisítés azonban elég kockázatosnak látszik különös tekintettel arra, hogy közeleg a magyar elnökség ideje, és az európai parlamenti választás, s mivel ezek minden eddiginél komplexebb „média-felületet” biztosítanak a renitens magyar kormány számára, így egyelőre csak az „édesgetés” látszik járható útnak a birodalom számára. Ennek nyitánya volt az elmúlt héten az, hogy a Financial Times, mint a globális véleményhatalmi rendszer zászlóshajója diszkréten jelezte, hogy végre megnyílhatnak az uniós támogatások Magyarország számára, Magyarországnak „mindössze” egy kicsit „konstruktívabban” kellene kezelni a legfontosabb kérdést, Ukrajna „európai integrációját” és persze Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálást is. A nyomaték kedvéért két és fél Nobel-díj is adódott egy héten belül és még ki tudja mennyi „nyalánkság” van bekészítve a „jó gyerekek” számára, mert ugye minden csak időzítés kérdése ahogy erre már Talleyrand a nagy „túlélő” is felhívta a figyelmet.

Talán kegyesen még azt is elnéznék, ha kissé kívül állnánk a migrációs paktumon. Ukrajna EU-tagsága csak a fedőszöveg, ez magyarul azt jelenti, hogy ettől kezdve az amerikai birodalom agóniája meghosszabbításának minden anyagi és szimbolikus költségét Európa fizeti, akár saját pusztulása árán is. Volt már egyszer hasonló helyzetben Európa, amikor az „egyik” oldalon V. Károly császár, a „másik” oldalon pedig Nagy Szulejmán szultán volt ugyanannak a „nem létező” erőnek a kitartottja. Ez az így lényegében önmagával csatázó erő satuként semmisítette meg a Szent Korona szakrális történelmi Magyarországát. Igaz, néhány évtizeddel ezt megelőzően volt egy Hunyadi János nevű magyar, akinek volt átfogó elképzelése e katasztrófa elkerülhetőségét illetően, ám „valami” rejtélyes módon az útjába állt. Kérdés vajon most miképpen lesz majd?”

***

 

Nyitókép: ANGELA WEISS / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. október 10. 16:20
A lényeg benne van. A tengerentúli "tudjukkik" mindig más f_szával verik a csalánt. Sokan reméljük,az usai polgárháború leradirozza őket-amikor az általuk felcukkolt niggerek házrol házra,a nevük alapján keresik a rabszolgakereskedők "rokonait".
polárüveg
2023. október 09. 14:37
Valamit nagyon eltalált Bogár professzor, a hozzászólások mutatják.
steweq
2023. október 09. 13:50
Hátha nyernek az oroszok! Akkor Ukrajna ugrott az unijó-nak.
lhotx
2023. október 09. 11:08
„közel egy évszázados világ-kifosztás nyomán [...] annyira futja az erejéből, hogy tőzsdei manipulációkkal legalább azt el tudja érni [...]” Ami mutatja, hogy itt már nem lehet a pénz a megmentőjük. Nagyon szeretnék, ha még mindig így lenne, ezen dolgoznak éjt-nappallá téve (szerencsére, egyre inkább hiába dolgoznak rajta), akár iszlám-bankos verzióját is elfogadnák, de sehogy se megy a dolog. „háborúhoz azonban [...] pénz, pénz és pénz szükséges” Háborúhoz talán még igaz is, de a Világ (Világ-óceáni, pláne! Világűri) hegemónia folytatásához MA MÁR A VILÁG ÖSSZES FORRÁSA SEM ELÉG. Ezért nem lehetséges pl. világállam sem. „előteremtése egyre reménytelenebb feladat a [...] tántorgó impérium számára” Akár az egész világ számára is az. Szeretnék hát egy Világkormányzat szarvasbőrével letakarni a (mindannyiunkra) vigyorgó lepukkantságot-szakadtságot. „gyorsított eljárással fel[...]venni [...] az Európai Unióba” Pillanatokkal később pedig ez az „Ukrajna” LESZ AZ EGYETLEN TAGJA az EU-nak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!