A legfrisebb kutatások szerint ennyi az esély arra, hogy a Loch Ness-i szörny valójában egy angolna

2023. július 31. 20:45

Egy népszerű elmélet szerint a rejtélyes lény egy angolna, az Anguilla anguilla különlegesen nagy példánya.

2023. július 31. 20:45

A HVG hétfői cikkében azt írta: amerikai kutatók egy csoportja a JMIRx Bio folyóiratban számoltak be annak a kutatásnak az eredményeiről, amely azt vizsgálta: lehetséges-e, hogy 

a Loch Ness-i szörny valójában egy angolna, az Anguilla anguilla különlegesen nagy példánya.

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy 1 az 50 ezerhez annak az esélye, hogy egy legalább egyméteres angolnát találnak. Annak a valószínűsége pedig, hogy egy igazi szörnyet, azaz hatméteres angolnát találnak, lényegében nulla.

A kutatók szerint az 1970-es évek elején erre is történtek utalások, a mostani vizsgálatok alapján nem valószínű, hogy rendkívül nagy angolnák laknának a Ness-tóban, ehelyett inkább speciális hullámjelenségek, alkalmanként a vízbe került emlősök állhatnak az észlelések hátterében.

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. augusztus 13. 19:11
A Balatonból anno több 0,8m-es 1,2-1,4kg-os angolnát is fogtunk - a britek jobb lenne ha azzal foglalkoznának, hogy a tyúkszar miért nem robban - ez a kutatásuk több eredménnyel kecsegtetne
bölcsuhú
2023. július 31. 21:33
A tengeri őshüllők kb. 65 millió éve kipusztultak. Mivel nem tudtak kimenni a partra, csak elevenszülők lehettek (vagy a tojásuk bennük keltek ki, vagy az .utód egy méhszerű szervben fejlődött ki, mint a halgyíkok - Ichthyosaurus-ok - esetében) de ehhez már egy legalább kezdetleges melegvérűség volt szükséges. Megjegyzendő, a Loch Ness-i tengeröböl/ tó vize igen hideg. Másrészt, váltivarú állatok kellene legyenek s akkor több példányt is kellene észlelni, ne is beszélni a fiókákról. Ráadásul maximum pár évtizedig élhetnek s az elpusztult egyedek csontmaradványait már megtalálták volna a tó fenekén. .
sorivo6
2023. július 31. 21:05
Ha ilyen létezne, arról lenne fénykép. Ami nem létezik, arról sose lesz.
cikoria-2
2023. július 31. 21:05
ez is Orbán kutyája ugye Degenerált Klárikások???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!