Dermesztő morajlás jött fel a Csendes-óceánból, gigantikus szörnyeteg rejtőzhet a mélyben

2024. március 23. 15:20

Van persze egy másik, sokkal valószerűbb magyarázatot is, eszerint a jéghegyek repedése és a jégrengések adhatják ki az erőteljes hangot.

2024. március 23. 15:20

Nyitókép: Nemo-pont „hangja”, Képernyőfotó/YouTube

 

Régóta izgalomban tartja a kutatókat a Csendes-óceán déli részén található Nemo-pont, onnan érkezett az eddigi leghangosabb hang, amit víz alatt sikerült rögzíteni. Az egyik elmélet azt tartja, tengeri szörny lehetett a forrás – írja a hvg. A Nemo-pont az a területe a bolygónak, amely a legtávolabb van a szárazföldektől. Az irányított visszatérés során ide zuhannak le a különböző űreszközök, így a legkisebb az esélye annak, hogy bármilyen módon kárt okoz a szerkezet, 

a tervek szerint itt merül majd hullámsírba az évtized végén a Nemzetközi Űrállomás (ISS) is.

Amikor egy hajó áthalad a ponton, a legközelebbi szárazföld 2689 kilométerre van tőle, viszont az említett ISS mindössze 400 kilométeres magasságban kering fölöttünk. A portál idézi az IFLScience-t, amely azt írja, 1997-ben az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) ezen a helyen észlelt egy furcsa, ultra alacsony frekvenciával bíró hangot. Az óceánban elhelyezett mikrofonok adatai szerint a hang rendkívül hangos volt, 

a víz alatt rögzítettek közül az egyik legerőteljesebb, az egymástól 4800 kilométerre lévő hidrofonok is rögzítették. 

A NOAA tudósa, Chris Fox szerint a hangot egy tengeri állat adhatta ki, elterjed a konspirációs teória, hogy egy hatalmas tengeri szörny lehet a forrás. Van persze egy másik, sokkal valószerűbb magyarázatot is. A jéghegyek repedése és a jégrengések adhatják ki az erőteljes hangot.

 

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bikmakk
2024. március 24. 09:44
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
kobi40
2024. március 24. 03:49
Akitlosz 2024. március 23. 17:15 “Ezt látom jönni.” 👍Jogos a gúny! Végre valaki rámutatott erre az idiótaságra! Honnan ez a bánatos, primitív, abszolút magyartalan baromság: “ Nem láttuk jönni”⁉️ Nincs olyan portál, ahol az újságírók tudnának helyesen írni, igényesen fogalmazni. A brutális nyelvhelyességi és helyesírási hibáiktól az embernek felfordul a gyomra.
elbert-0
2024. március 23. 22:27
Ez egyszerű ugyan minek a hangja lenne a Deep Oceanban ? Hát egy születő új kontinensé a Deep State-é.
Egyszeriember
2024. március 23. 18:43
A videó 2010-es, de a bloop már akkor is régi volt. Egész időben felfedeztétek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!