Szijjártó: Megkezdődik a dél-ázsiai térség valaha volt legnagyobb magyar útépítési projektje

2022. január 12. 09:37

Az építkezéshez szükséges fémszerkezeteket már gyártják Nyíregyházán.

2022. január 12. 09:37
null

Megkezdődik Srí Lankán a dél-ázsiai térség valaha volt legnagyobb magyar útépítési projektje, amelynek keretében a Betonútépítő Zrt. két nagy felüljárót épít meg a főváros közelében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Colombóban. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy a kormány mindig is kiemelt támogatást biztosított a nemzetközi piacokra kilépő és ott sikereket elérő magyar vállalatoknak. „Most olyan

amelynek keretében egy magyar építőipari vállalat a valaha volt legnagyobb magyar útépítési projektet valósítja meg a világnak ebben a térségében” – fogalmazott.    

Tájékoztatása szerint a húszmilliárd forintos fejlesztés keretében két nagy felüljárót épít meg Colombo közelében a Betonútépítő Zrt., ezzel is hozzájárulva a helyi autópálya-fejlesztési program sikeréhez. A beruházás a magyar Eximbank kötött segélyhitelével valósul meg. A projekt előreláthatólag 2023 októberére fog lezárulni. Az építkezéshez szükséges fémszerkezeteket már gyártják Nyíregyházán, s idén márciusban megkezdődik a kiszállításuk, így májusban elindulhat a munkálatok látványos része – közölték. Szijjártó Péter colombói látogatása során többek között a Srí Lanka-i kormányfővel, illetve a kereskedelmi, az oktatási, az útügyi és a külügyminiszterrel is találkozik.

(MTI)

Fotó: Facebook

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagy Eva
2022. január 12. 17:27
Rengeteg föld út van amit ideje lenne leaszfaltozni. Utánna lehetne másféle utat csinálni.
pitypang1125
2022. január 12. 12:56
Csak fizessék is ki.
masikhozzaszolo
2022. január 12. 10:51
Ezek már szerintem igen régi kapcsolatok. Régen olyan közlekedéssel foglalkozó vállalatnál dolgoztam, ahol utak teherbírásmérését végeztem. Egy 18 tonnás francia-svájci mérőautóval. A minisztérium KPM, tervezett olyat, hogy Jemenbe kellene menni mérni, és egy AN szovjet igennagy gép szállította volna le, velünk együtt a mérőkocsit. Aztán a nemzetközi helyzet egyre fokozódott, így elmaradt.
anegy_
2022. január 12. 10:39
Szuper! Ez is epe-fakasztó hír a FOS (Független Objektív Sajtó) oldalon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!