Bankrohammal tiltakoznak a katalánok

2017. október 20. 10:58

A Katalán Néppárt arra kérte támogatóit, hogy péntek reggel vegyék ki pénzüket a spanyol bankokból.

2017. október 20. 10:58

Videóban szólította fel támogatóit a függetlenségért küzdő Katalán Néppárt, hogy a tiltakozás jeleként péntek reggel vegyék ki pénzüket az öt legnagyobb spanyol bankból– írja a Bloomberg. 

A videóban külön kiemelik a Banco Sabadellt és a Caixabankot, amelyek a függetlenségi népszavazás után átköltöztették központjukat Katalóniából Spanyolország más régióiba. Mintájukra hétszáz cég cselekedett hasonló képpen. A függetlenségért harcoló párt ez ellen a folyamat ellen is tiltakozik.

A videót már több ezren megosztották.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. október 22. 14:46
http://mandiner.hu/cikk/20171013_kovacs_istvan_a_katalanokrol_es_mas_renegatokrol „Ezzel pedig ki is lyukadtunk jelen írás leglényegesebb meglátásához, melyet velem nagynevű professzorom osztott meg anno egyetemi tanulmányaim során: a nemzetközi jog legfontosabb szabálya, hogy az erősebb kutya boldogul és minden egyéb kizárólag ezen aranyszabály igazolására szolgál. Ennek fényében gondolkodjuk el, hogy mennyi esélye van valójában a függetlenedésre Katalóniának. Na, ugye hogy nulla? És Baszkföldnek? Zéró. A szívünknek sokkal kedvesebb autonómiatörekvéseket ezúttal hagyjuk is, mert lehet, hogy túlságosan fájna az igazság. Ugyanakkor hitte volna bárki a ’70-es években, hogy egyszer majd nem lesz Jugoszlávia? Vagy, hogy mindenki számára átélhetőbb legyen: gondolta volna valaki a századelőn, hogy egyszer Erdély Románia része lesz majd? A fájó válasz feltárja a függetlenségi mozgalmakra adandó végső választ is: a történelem kereke folyton forog és sosincs végső status quo. Néhány esélytelennek tűnő követelés pedig olyan gyorsan válik majd valóra, hogy csak a fejünket fogjuk kapkodni.”
illesl
2017. október 22. 09:29
Ha a románok akkora függetlenséget adtak volna a székelyeknek, mint a katalánok kaptak a spanyoloktól???? Amúgy pedig lehet, hogy összeomlik az egész spanyol bankrendszer, avagy megrendül? Hová visz ez? NEM SOROS ÁLL A HÁTTÉRBEN?
békalepcse
2017. október 20. 19:23
Már régen mondom, az igazi szavazat a bukszákban rejtezik...
Csigorin
2017. október 20. 14:49
Jogos, egy fuggetlenseg eseten a spanyolok elso reakcioja lenne befagyasztani a katalanok spanyol bankszamlait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!