Orbán: Helmut Kohl a német-magyar barátság szimbóluma

2016. április 19. 15:09

„Nagy értéke Helmut Kohl egész Európának, aki magasan a mai aktív politikusok fölött áll” – jelentette ki Orbán Viktor, miután találkozott a volt kancellárral Németországban. Orbán szerint a német-magyar barátság egy különös dolog Európában és ennek a szimbóluma Helmut Kohl.

2016. április 19. 15:09

A német-magyar barátság szimbólumának nevezte Orbán Viktor miniszterelnök Helmut Kohlt újságíróknak nyilatkozva azt követően, hogy a volt német kancellár kedden otthonában fogadta őt. A német-magyar barátság egy különös dolog Európában, mély lelki barátság van mögötte, és ennek a barátságnak a szimbóluma Helmut Kohl kancellár – fogalmazott a Németországban tartózkodó magyar kormányfő.

A magyar miniszterelnök elmondta: azért ment el a kancellárhoz, hogy a magyarok nevében nagyrabecsülését fejezze ki, és megköszönje Helmut Kohlnak mindazt, amit Magyarországért tett. „Nagy értéke Helmut Kohl egész Európának” – fogalmazott Orbán Viktor, arra kérve a sajtó képviselőit, ne „rángassák bele” az egykori kancellárt semmilyen aktuálpolitikai ügybe, „ő magasan fölöttünk áll, mai aktív politikusok fölött”.

Orbán Viktor hozzátette: a találkozó emlékeztette arra, ami II. János Pállal történt idősebb éveiben, amikor a pápa szellemileg még friss volt, de a testi állapota már megakadályozta abban, hogy mindent részletesen és világosan kifejezzen. „Egyszerre volt megtisztelő és felemelő az élmény a számomra. Éljen a német-magyar barátság!” – zárta szavait a miniszterelnök.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. április 19. 17:58
"A Policy Agenda számításai szerint tavaly havi 88 ezer forint volt az egy felnőttből álló háztartás átlagos létminimumértéke, és a lakosság 41,5 százaléka ennél alacsonyabb jövedelemből élt." A FIDESZ/DSZ MAFFIA jobban teljesít!
maanzaad3
2016. április 19. 16:30
Ritka nagy maflás volt a félhülye súlytalan vénember és a gumicsizma találkozója. Csak nehogy a Mutti azonnal lemondjon!:)))))))))))))))))))))))))))))))
Fer70
2016. április 19. 16:27
Durr egy pofon, nesze Mutti! ;-)
balbako_
2016. április 19. 16:11
"Nagy értéke Helmut Kohl egész Európának” – fogalmazott Orbán Viktor" finom és nagyon politikus utalás arra, hogy Merkel pont az ellenkezője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!