Erősödhet a forint a Széll Kálmán Tervtől

2011. március 02. 12:45

Hiányolják a részleteket a Széll Kálmán Tervből a Commerzbank és az MKB elemzői. Ám ennek ellenére úgy vélik, hogy az irány jó, és amennyiben a részletek is pozitívak lesznek, akkor mérsékelten tovább erősödhet a forint.

2011. március 02. 12:45

Az euró szerdán délelőtt 273,6 forint magasságában is járt, negyed 12-kor azonban már csak 272,3 forintot ért a bankközi devizapiacon. A frankot ekkor 213, a dollárt 197,3 forinton jegyezték. A frank árfolyama korábban 214, a dolláré 199 forint fölött is járt.

A Commerzbank szerda délelőtti hírlevelében azt írja, örülnek, mert az adósság csökkentése valóban kulcsfontosságú, akárcsak az, hogy az államháztartási hiány lefaragása továbbra is prioritást élvez. Sok mindenben jónak tartják az irányokat és vannak valódi strukturális elemei a csomagnak. De csalódtak is, mert konkrétumok alig hangzottak el. Részben ezért gyengült a forint 270 környékéről 273-ig - írják. Hozzátéve, hogy a következő időszakban a részletek kidolgozásáé lesz a főszerep és remélik, hogy a csomag nem lazul fel. Ha a programterv hiteles, megvalósítható intézkedésekkel kerül feltöltésre, az komoly erőt adhat a forintnak.

Az MKB elemzői szerint a csomag a piac szempontjából semleges, mert bár mérete meghaladja a vártat, a részletek hiánya nem teszi lehetővé a végrehajtást övező kockázat megítélését. Ők is úgy látják, hogy ha a csomag részletei is pozitívak lesznek, akkor a forint mérsékelten tovább erősödhet.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. március 03. 09:47
"Erősödhet a forint a Széll Kálmán Tervtől" És erősödött?
Trükkök Százai...
2011. március 02. 14:22
Fölkapja a forintot a Széll...?
Ombudsmanyus
2011. március 02. 14:08
Attól tartok, kis hazánkban nincs kormányképes erő, csak olyan, aki úgy tesz, mintha lenne. Na de akkor hová tartunk? Kiábrándító ez az egész.
Steppenwolf
2011. március 02. 13:29
Vannak már konkrétumok, most írt róla a Portfolio.hu. Manyup pénzekből a MÁV konszolidáció, útdíj az egyszámjegyű utakra is, befagyasztott családtámogatás, nyugdíjemelés. Egy szóval a kurva anyjukat most már ezeknek is. 400 forintos benzin mellé még útdíj is ezekre az utakra, ahol ha nem Nivával jársz, két tél alatt szétbasszák egy átlag autó futóművét a tízcentis gödrök 30-40 méterenként. Ha ezt bevezetik, felbakolom az autót a garázsban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!