Egy holland bank vezető szakértője szerint ma nem szexi Magyarországgal jóban lenni

2023. október 19. 07:04

A szakértő szerint novemberre eldőlhet az uniós pénzek sorsa.

2023. október 19. 07:04
null

Virovácz Péterrel, a holland ING vezető elemzőjével készített interjút a 444. Az elemző szerint a kormányzaton belüli ellentétes vélemények miatt bizonytalanná válhat a magyar gazdaságpolitika jövője. Úgy vélte, a nemzetközi befektetők az utóbbi években már megszokták, hogy Magyarországról sokszor turbulens hírek érkeznek a nemzetközi sajtóban, az viszont véleménye szerint árthat a gazdaságnak, ha nyilvános egyet nem értés van a kormánytagok, vagy akár a Kormány és a Jegybank között. A szakértő szerint a fogyasztói bizalom jelenleg olyan alacsony, mint 2010-ben volt, pedig a gazdasági helyzet még közel sem olyan rossz, mint akkor volt.

Az interjúban rátértek a Magyarországnak járó uniós pénzek kifizetésének kérdésére is. Ezzel kapcsolatban viszont Virovácz Péter már jóval optimistább hangot ütött meg.

Ismereteim szerint az Európai Bizottság is a megállapodásra törekszik, nincsen B-tervük

– tette hozzá.

Véleménye szerint ez azért is lehet így, mert mindenki szeretné magát újraválasztatni, nemcsak itthon, hanem Európában is, hiszen a nap végén Ursula von der Leyen is egy politikus. Az európai parlamenti választások után ő is a saját székéért indul, és neki bizonyítania kell az Európai Parlament felé, hogy az a mandátum, amit ő kapott, azt teljesítette. 

Nyilván ezt sokkal nehezebb lesz úgy megtennie, hogy közben, ha szabad így fogalmaznom, ma Magyarországgal barátságban lenni nem szexi.

 – mondta a szakértő.

 

***

Nyitókép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salátás
2023. október 19. 09:21
persze,ki szereti amikor a sok gazdag nagymenő között a csóró vékony szemüveges srácnak lesz igaza sok év után?pont úgy közösítik ki,mint előtte ez csak a ti szarháziságotokat bizonyítja
orokkuruc-2
2023. október 19. 09:15
Ursinak még a legfinomabb vélemények szerint is ipari áramot kellene vezetni, nem az EU-t.
hatvanas
2023. október 19. 08:56
Reméljük is, hogy nem! Mi nem az undorító, jólfésült seggeket szeretjük, hanem a nőket! Tűnés innen!
voltospultos-2
2023. október 19. 08:36
ma Magyarországgal barátságban lenni nem szexi. Mire gondolt a költő? A fakanálra? Akkor ennek örülünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!