Pogátsa Zoltán szerint tévút a fiatalok adómentessége

2021. január 19. 08:50

A közgazdász szerint Orbán Viktor mindig adót csökkent, ha baj van.

2021. január 19. 08:50
null

A kormányfő péntek reggeli bejelentésével ellentétben Pogátsa Zoltán nem tartja a válságkezelés eszközének azt, hogy 2022-től a 25 év alattiak teljes személyi jövedelemadó-mentességet kapnak – írta meg a 24.hu. Hozzátették: Pogátsa az ATV-ben azt mondta, Orbán Viktor minden gazdasági gondra adócsökkentéssel válaszol. Ez szerinte ellentétes az EU logikájával – írják.

A közgazdász ki is fejtette álláspontját: szerinte az Európai Unió az Ifjúsági Garancia Programmal azt támogatja, hogy a 25 év alattiak tanuljanak vagy dolgozzanak. Az EU beszedi az adókat, abból finanszírozza a képzést, oktatást. Aki segíteni akar a fiatalokon, az emelje a tankötelezettséget, a pénzt pedig költse azok képzésére, akik nem tudnak elhelyezkedni – írta meg a 24.hu.

Hangsúlyozták: a közgazdász, szociológus szerint a kormányfő bejelentése beleillik az elmúlt 10 év politikájába. „Orbán Viktor, ha gazdasági problémával szembesül rögtön az adócsökkentés jut eszébe. Adócsökkentéssel próbál reagálni bármilyen problémára.” Pogátsa Zoltán szerint azonban ez nem járható út, egy olyan progresszív adórendszer kellene, ami az összes felnőttre ugyanúgy vonatkozik, és a bevételekre koncentrál – írja a portál.

A 24.hu közölte: Pogátsa Orbán Viktor bejelentését választási ígéretnek tartja, szerinte a kormányfő az SZJA-eltörléssel a fiatalokat akarja megnyerni, mert a Fidesz a 30 év alattiak körében rosszul áll – írják.

(24.hu)

Fotó: MTI

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rick Deckard
2021. január 19. 21:16
A 25 év alattiak szja-mentességével próbálják megnyerni maguknak azt a korosztályt, amelyiknél a közvélenénykutatások szerint rosszul állnak. (A Pesti TV-vel is ezt a korosztályt akarják magukhoz vonzani.) Szánalmas, közgazdaságilag nyilvánvalóan megalapozatlan propaganda-döntés. Kíváncsian várom, hányan kapják be a horgot.
RogerFederer20GS
2021. január 19. 19:46
Ebbe az országba már az adócsökkentés is baj...
musibácsi
2021. január 19. 19:09
"...a fiatalokat akarja megnyerni, mert a Fidesz a 30 év alattiak körében rosszul áll...." - és ez miért baj? Ez hosszabb távon egy Win-Win helyzet. Kinek baj? nyilván neki és a magafajtájának - mert hátha a megcélzott korosztály is ráébred erre és arra, hogy a Pogátsa-félékre és a liberátorokra nem számíthatnak.
palicsi
2021. január 19. 18:12
"Orbán Viktor minden gazdasági gondra adócsökkentéssel válaszol. Ez szerinte ellentétes az EU logikájával" Akkor az európai unió versenyképességi pozícióvesztésének ez a közgazdászi gondolkodás is oka lehet? "Az EU beszedi az adókat, abból finanszírozza a képzést, oktatást. Aki segíteni akar a fiatalokon, az emelje a tankötelezettséget,"- mondja. Elég baj az, ha a fiatalok csak a tankötelezettség miatt vannak az oktatási rendszerben. Végül pedig választási ígéretnek tartja a fiataloknak tett adókönnyítést. Ezek komolyan azt hiszik, hogy meg fogják nyerni a 22-es választást. Már előre aggódnak, hogy miként lehet majd beadni az embereknek, azt hogy minden kedvezményt elvesznek. Ha ugyanis nem szüntetik meg ezeket a kedvezményeket, akkor kevés lessz az ellopható pénz. Persze a húgyagyú bolsi szavazók szerint lop a Zóbáán. Ha a moslékok kerülnek hatalomra, na majd akkor fogják megtudni, milyen az amikor lopnak a hatalmi pozícióban lévők!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!