Babis: Az Unió nem ad pénzt a járvány elleni küzdelemre

2020. március 28. 16:15

Az EU nem ad pénzt a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, pusztán az eddig odaítélt pénzek átcsoportosítását engedélyezte a cseh kormányfő szerint.

2020. március 28. 16:15

Andrej Babis cseh kormányfő közösségi oldalán reagált arra a cseh médiában is futótűzként végigsöpört hírre, ami szerint az Európai Unió eurómilliárdokkal segítené a tagállamokat a COVID-19 elleni védekezés keretében – írja a PestiSrácok.

 Babis elmondta, hogy az Európai Parlament döntés értelmében semmilyen plusz támogatás nem érkezik országainkba, azok a források ugyanis már rég a mieink – számol be az origo.hu.

Szeretnék figyelmeztetni arra, hogy a COVID-19 elleni küzdelemre az EU egy koronával sem ad többet, mint amit az egyes országok már a járvány előtt igényeltek. A jóváhagyott 30 milliárd, ami miatt a sajtó az európai intézményeket ajnározza, nem plusz pénz – fogalmazott a cseh miniszterelnök.

Idehaza korábban már Varga Mihály pénzügyminiszter és a Deutsch Tamás EP képviselő is beszámolt róla, hogy – ellentétben Ujhelyi István szocialista és Dobrev Klára DK-s  EP-képviselő győzelmi jelentéseival – Magyarország tekintetében a megítélt mintegy kétezer milliárd forintnyi uniós támogatás a gyakorlatban szinte semekkora összeget nem takar, tekintettel arra a körülményre, hogy a támogatást a kohéziós keret átcsoportosítása révén alakította ki Brüsszel, a keretköltségvetés forrásait viszont Magyarország elsők között már szinte teljes egészében lekötötte – emlékeztet a PestiSrácok.

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2020. március 29. 16:54
Újhelyi eeeetárs másképp tudja. Rúgnék a hörcsög pofájába.
balbako_
2020. március 29. 08:40
Viszont a lógóseggű Gyurcsányné már kilátásba helyezte, hogy az EU járványügyi tervet fog készíteni. Fog! Hogy mikor nem tudni, de fog! De jó, hogy van nekünk ez az EU! https://888.hu/gazemberek/jo-mi-dobrev-most-segitene-unios-jarvanyugyi-tervet-kesziteni-4238507/
legkisebbek közül
2020. március 28. 20:45
Léptessük ki az országot az EU-ból s tekintsünk szembe a társadalmi válasszal, reakciókkal.
szavaztam
2020. március 28. 19:30
evidens..az eunak nincs pénze...az csak egy rakás bürokrata 10ezer euros fizetésekkel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!