Egyelőre nincs megállapodás a bérek emeléséről

2016. november 19. 13:44

Jelentős béremelésről egyeztetett a kormány a munkavállalói és munkáltatói szervezetekkel, de egyelőre nem sikerült közös álláspontot kialakítani.

2016. november 19. 13:44

A versenyképesség javítása nem lehetséges a most meglévő keretek között, ehhez béremelés kell – mondta Varga Mihály. 2017-re 15 százalékkal emelkedne a minimálbér, 25 százalékkal a garantált bérminimum. Ez további 8 és 12 százalékkal növekedne 2018-ra – ismertette a nemzetgazdasági miniszter a kormány terveit.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2016. november 20. 21:35
Bér emelés , nyugdíj emelés = választásokra hangolás.+ kedveskedés a multikna nehogy megharagudjanak és elmenjenek. Kb. ennyi a magyar gazdaság.
liberálzöld.
2016. november 20. 08:07
Ha meglépnék a béremelést akkor az állam térdelne be elsőnek. Merthogy ugye ez a teljes közalkalmazotti szférának egységes béremelést jelente. Ahhoz meg kellene még 27% ÁFA. Vagy a béremelés a közszférára nem vonatkozik? Lesz nekik külön minimálbér?
Strassnoff Ignác
2016. november 19. 22:38
Természetesen ehhez szükség van arra is, hogy beszarjon a hűtőd, mert mint ettől a gazdasági zsenitől megtudhattuk, ez egyik nagy hajtóereje a gazdaságnak. Érdemes lenne megnézni, hogy egy-egy minimálbér emelés kapcsán miképp változik a munkavállalók bejelentése! Gyanítom minden alkalommal többek kerülnek (papíron) részmunkaidő állásba, vagy lesznek alkalmi munkavállalók. Bár arra is kíváncsi lennék, hogy hányan keresnek a hivatalos adatok szerint minimálbért. A szerencsések. Van munkájuk, be vannak jelentve és megkeresik a minimálbért. (Meg esetleg mellé még zsebbe valamennyit.) Persze jól hangzik ez a 15%-os minimálbér emelés. Főleg a több évben is megesett 0%-hoz képest. De mint tudjuk a papíron 15% a valóságban általában jóval kevesebb. Meg ahhoz, hogy elkezdjünk a közelébe kerülni a normális államoknak, nagyjából évi 30%-os béremelésre lenne szükség mindenhol. Úgy egy évtizeden át, akkor kezdenénk már látni a béka seggét alulról. De próbáljunk ennél a húgyagyú Vargánál egy jóval őszintébb, cinikusabb faszfejet idézni! Kövér Disznó tavaly nyilvánult meg a témában, mikor is azt találta mondani ez a kommunista féreg, hogy a magyarok még jó pár évtizeden át nem számíthatnak arra, hogy nyugati színvonalon fognak élni. Ez nem érdeke a gazdaságnak. Meg nekik... Nincs több kérdésem. Aki szeret hinni és várni, az tegye és tapsoljon a 15%-nak! Ha igaz lesz...
VakzKommondor
2016. november 19. 21:35
http://444.hu/2016/11/19/svajcban-van-luxusvillaja-a-rogan-kozeli-fantomugyvednek Ha ennyi pénze van a tóni és a focista segédjeinek, mennyi lehet nekik? Irány adózni nertársak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!