Bevándorláspolitika: mi Európa felelőssége?

2015. április 10. 13:09

Az Európai Uniónak továbbra is gondot okoz, hogy közös bevándorláspolitikát dolgozzon ki. Nem csak a migránsok száma növekszik, hanem a kockázat is.

2015. április 10. 13:09

Az Európai Uniónak továbbra is gondot okoz, hogy közös bevándorláspolitikát dolgozzon ki. Sokféle intézkedést hoztak, de azok gyakran nem kötelezőek. Nem csak a migránsok száma növekszik, hanem a kockázat is.

Az európai menekültpolitika alapja a Tanács dublini rendelete, amely szerint a menedékjog iránti kérelmet csak egy országban lehet benyújtani. Ha a menekült máshová megy, visszaküldhetik abba az országba, ahová először érkezett. Emiatt több ezer ember hónapokig vagy évekig bizonytalanságban, illetve illegalitásban él.

Ami az EU befogadóképességét illeti, Európa öregszik, és egyes országoknak munkaerőre van szükségük. A világon a fejlődő országok fogadják be a menekültek 80 százalékát. Kérdés, hogy az EU mennyiben felel olyan emberekért, akik konfliktusok áldozatai, illetve olyan rezsimeké, amelyeket gyakran európai országok is támogatnak.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2015. április 11. 07:40
Kész XXI-ik század végi ''Vadnyugat'' fog megvalósulni Európában. A baj csak az hogy mi leszünk az indiánok...
illiberator
2015. április 10. 23:19
Ny Eu öregedésének megakadályozásra támogatnám az ÉK Mo-i cigányok áttelepedését ezekbe az országokba. Ráadásul ez nagyban segítené ezen országokat, hogy a gyakorlatban is bemutassák, a cigányok integrálásának liberális módozatait.
Zsolt75
2015. április 10. 22:52
Európa öregszik. Hajóroncsokról kimentett, írni-olvasni nem tudó hátrányos helyzetűek fogják megmenteni (mint ha nem lenne itt is elég). Kurva liberálisok.
thymian
2015. április 10. 18:12
"munkaerőre van szükségük" Amíg minden országban 10% körüli a munkanélküliség? Továbbá mit tudnak kezdeni az iskolázatlan, az adott ország nyelvét nem beszélő menekültekkel? Először nyelvtanfolyamot kell nekik biztosítani, addig természetesen etetni, itatni, zsebpénzzel kell ellátni őket, s ha már valamit makognak, lehet szó bármiféle munkáról. Magasan képzett még így is csak egy nagyon minimális töredékük lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!