Réthelyi csodákról beszél

2010. szeptember 05. 13:26

A Semmelweis Egyetem tanényitó ünnepségén az Magyar Tudományos Akadémia elnöke, illetve a nemzeti erőforrás miniszter mondtak beszédet az elsős orvostanhallgatóknak.

2010. szeptember 05. 13:26

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a Semmelweis Egyetem vasárnapi tanévnyitó ünnepségén kifejtette: a több mint két évszázada megalapított orvosi egyetemen „ismerős arcok, a tudást átadni kívánó jóakarat, és ezer meg ezer új impulzus veszi majd körül” a hallgatókat.

A miniszter szerint az újdonságokat „nyitott elmével és szívvel” kell befogadni, „hogy lelkiismeretes, igaz emberek lehessünk” és eredményes szakmai munkát végezzünk. Réthelyi úgy véli: megpróbáltatások, kihívások ezrei, valamint új csodák várnak az elsősökre.

A rendezvényen megjelent Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is, aki elmondta: a megszerzett tudás erősíti, és minősíti is a gazdaságot. „Ma stabil kormányzati többséggel egyedülálló lehetőség nyílhat arra, hogy a kormány következetes tudománypolitikával jelentősen javítsa az ország tudományos és ezen keresztül gazdasági versenyképességét” - hangsúlyozta az MTA elnöke.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. szeptember 05. 18:38
Aki ezt a csodát félreértelmezi, az magát minősíti. Úgy mint pl. a figyellüke "barátunk".
radix
2010. szeptember 05. 18:26
Nehezebb lenne gecibb címet adni ennek a hírnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!