Leltároz a kormány

2010. augusztus 11. 16:23

Egy teljes körű, átfogó országleltár és nyilvános vagyon nyilvántartási rendszer elkészítéséről döntött szerdai ülésén a kormány. Nagy Anna kormányszóvivő közlése szerint az összesítésnek 2011. decemberéig kell elkészülnie.

2010. augusztus 11. 16:23

A nyilvántartás a tervek szerint minden állami tulajdonban lévő épületet, építményt és létesítményt tartalmaz majd. A cél ezek jogi és műszaki állapotának felmérése, dokumentálása és azok összevetése a földhivatali nyilvántartással. Nagy Anna elmondta: az előzetes felmérések szerint a jelenlegi nyilvántartások nem naprakészek és nem pontosak, az adatok pedig nem hitelesek.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettes
2010. augusztus 11. 18:18
Több éve készül. Minden egyes pénzügyi kormányzat nekifut, hogy összehozza az államigazgatás nyilvántartásait a földhivatali és egyéb nyilvántartásokkal. A munka akkora, hogy egy T napi állapotot kb. a T+18. hónapra lehetne elkészíteni, de addigra minden nyilvántartás bemozdul, ezért aztán sose érnek a végére. Ellenőrizni persze semmit nem lehet belőle, főleg azt, hogy ki mit lopott el (az ugyanis eleve be sem kerül a nyilvántartásba). Bár elismerem, hogy rengeteg pénzt el lehet baszni szakértőkre és informatikára, a munka teljesen értelmetlen: az állami tulajdonú vagyon az állami szervezetek nyilvántartásában már szerepel könyvértéken. Hacsak nem érdekel valakit valós időben, hogy hány négyzetméter múzeumi tárlója van Magyarországnak, és milyen helyrajzi szám alatt, mert akkor csináljuk.
gilyanpeter
2010. augusztus 11. 17:01
Már itt az ideje. Csodálkozom, hogy eddig nem volt.
magnamater
2010. augusztus 11. 16:39
Hogy leltárt lehessen készíteni, az eladásokat le kell állítani
hori77
2010. augusztus 11. 16:27
most legalább megtudjuk, hogy miket loptak el a szocik:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!