Beáldozzák a lex Járait

2010. július 21. 08:57

A Fidesz visszavonhatja az új biztosítókkal kivételező bankadó-korlátozást. Brüsszel előtt nem lenne védhető a diszkriminatív szabályozás.

2010. július 21. 08:57

A Napi Gazdaság információi szerint a Fidesz a csütörtöki végszavazás előtt kiveszi a bankadóból a lex Járai néven emlegetett, a 2007. július elseje után alakult biztosítók bankadómentességére vonatkozó módosításokat. Az IMF és EU delegáció többek között ezt a passzust kifogásolta, ezzel ugyanis hat biztosító - köztük a CIG és a Wabard - mentesül a bankadó alól, így előnybe kerülnek a piacon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál a lap szerint igyekeztek a diszkriminatív szabályozásnak olyan olvasatot találni, amelynek révén egy brüsszeli vizsgálat esetén védhető lenne a jogszabály, ám erre szakértők szerint kevés esély van.

Sokak szerint az egyik utolsó szöget a koporsóba Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője verte be, aki az Origónak adott interjúban vállalta, hogy protekcionista javaslatról van szó. A képviselő rosszul tudta, hogy hány társaságot érint a módosítás, és azt is, hogy ezek nem csak hazai tulajdonban vannak.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
shighhopes
2010. július 21. 11:51
Nem beáldozni kéne, hanem fel sem kellett volna hogy merüljön az ötlete mikor a kedvezményezettek között ott van a leginkább Fidesz-közeli gazdasági elit jó része. Jóindulattal feltételezem, hogy ez annak az eredménye, hogy az óriási rohanás közepette határozottnak is kell látszani, nem... másnak.
sky.net
2010. július 21. 09:28
hát igen ha ez dirrektbe nem megy.. agyon kell büntetni, meg szekálni (ki kell találni mivel lehet ) külföldi érdekeltségű a versenytársakat, és akkor meglesz piaci rés a hazaiak számára ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!