Rádi Balázs

2021. április 15. 22:12
Új logisztikai és szakemberképző központot épített a RAVAK fürdőszobafelszereléseket gyártó vállalat Kistarcsán 2,5 milliárd forintból – közölte a RAVAK Hungary Kft. csütörtökön az MTI-vel.
2021. április 15. 21:55
A Mol-csoport igazgatósága rendhagyó ülés keretében 75,87 milliárd forint osztalék fizetéséről döntött csütörtökön – közölte a vállalat az MTI-vel.
1
2021. április 15. 20:41
A cél az, hogy ahogyan a járvány kitörése előtt, úgy annak legyőzése után is a V4-ek közössége legyen Európa gazdasági motorja – jelentette ki Varga Mihály a V4-es pénzügyminiszterek videós tanácskozását követően a Pénzügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint.
2021. április 15. 20:36
Akinek nincs ügyfélkapu-regisztrációja, az csütörtökön még kérheti a szja-bevallási tervezetének postázását, ha szeretné azt papíralapon megkapni – hívta fel a figyelmet Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán csütörtökön.
2021. április 15. 20:30
Önmagában az uniós források nagysága ugyan nem jelent garanciát a fenntartható növekedésre, mert azt a gazdaságpolitika határozza meg, de az új költségvetési ciklus összegei érdemben növelik a magyar GDP-t – mondta a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartásért felelős államtitkára csütörtökön online szakmai konferencián.
2021. április 15. 20:14
Orgován Katalint, a Pátria Nyomda vezérigazgatóját választották meg a Nyomda- és Papíripari Szövetség új elnökének a testület áprilisi közgyűlésén – közölte a szövetség csütörtökön az MTI-vel.
2021. április 15. 13:58
A tavaly lezárt hat tranzakciónak köszönhetően jelentősen emelkedtek az AutoWallis értékesítési számai az első negyedévben, jól teljesített a vállalat nagy- és kiskereskedelmi üzletága is – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
2021. április 15. 11:08
Számos turisztikai szolgáltatással bővül a Pilis és a Visegrádi-hegység aktív turisztikai kínálata: csaknem 75 kilométer biciklizésre alkalmas erdei út újul meg, e-kerékpárbérlő-rendszer épül ki, illetve fejlesztik a visegrádi Nagyvillám sípálya szolgáltatásait. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával indított beruházások összértéke eléri a 3 milliárd forintot, a megvalósítás pedig 2022 év végéig tart.
8
2021. április 15. 10:28
Februárban az építőipari termelés 16,1 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületeké 16,7, az egyéb építményeké 15,0 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 11,7 százalékkal kisebb volt a januárinál, amikor 7,4 százalékkal nőtt.
2021. április 15. 9:59
Németországban az előzetes adattal megegyezően, 1,7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak márciusban, az emelkedés üteme év eleje óta gyorsul a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön publikált végleges adatai alapján.
2021. április 10. 12:46
A szokásos évi első menetrendmódosítással április 11-től újításokat vezet be a MÁV-START, egyebek mellett új dunántúli összeköttetések is létrejönnek – közölte a MÁV Zrt. a honlapján pénteken.
2021. április 10. 10:36
Az szja-bevallási tervezet már csaknem egy hónapja elérhető a weben keresztül, a tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani és beküldeni – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.
2021. április 2. 9:08
Az első három év olyan volt, mintha az űrbe kiabáltunk volna ki – emlékszik vissza Ujszászi András társalapító a kezdeti nehéz időkre, amikor annyira high-tech megoldással akarták mérni a növények súlyát, hogy nem hitt bennük szinte senki. Mára azonban a világpiac is felfigyelt a magyar innovátorokra, a big data alapú megoldásukat 26 országban használják. Nagyban gondolkodnak: a világ élelmiszeripari problémáinak megoldása lebeg a szemük előtt. A Makronómnak adott interjúban mesélnek a döcögős elindulásról, életük legnagyobb találmányáról és a jövőbeli terveikről.
Barta Attila
2021. április 1. 14:08
A magyar tulajdonban lévő szegedi Florin Zrt. évtizedek óta a hazai háztartásvegyipar egyik meghatározó gyártója. A Magyar Multi Program 2019. évi körének pályázójával arról beszélgettünk, milyen változtatásokra volt szükség a koronavírus-járvány miatt, és hogyan reagált cégük az egészségügyi válsághelyzetre. Eredményük világszinten kimagasló: a vírusra válaszul hat hét alatt építették fel új kézfertőtlenítőszergyártó üzemüket, a kijárási korlátozás idején 4 millió darab fertőtlenítőt értékesítettek, ami azt jelenti, hogy minden magyar háztartásba jutott egy. A Makronóm interjúja a vegyipari cég tulajdonos-ügyvezetőjével, Barta Attilával.
1
2021. március 30. 11:45
Ma már a francia fiatalok is szívesen jönnek Magyarországra dolgozni, mert európai színvonalon tudnak kockázatmentesen kalandot átélni nálunk, miközben minőségi munkát végeznek a szakmájukban és építik a karrierjüket – fedte fel lapunknak G.Nagy Balázs, a Trenkwalder személyzeti szolgáltató ügyvezetője. A Makronómnak megválaszolta, hogy van-e különbség a férfiak és a nők fizetése között, hogyan írta át a koronavírus a munkapiaci trendeket, illetve hogy mit gondol az elmúlt tíz év gazdaságpolitikájáról. Interjúnk.
7
2021. március 25. 16:16
Magyarország az elmúlt egy évben sokat tett a fenntarthatóságért, a körforgásos gazdaság kiépítéséért, az energia- és klímapolitikai célokért – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a Figyelő e heti számában megjelent interjúban.
2021. március 25. 10:21
A járványhelyzetben hozott intézkedések támogatói optimisták az ország jövőjét illetően és úgy gondolják, a magyar gazdaság erősödni fog a válság utáni időszakban, derül ki a Nueco legfrissebb elemzéséből. 
2021. március 19. 11:10
Idén ötödik alkalommal tette közzé az 1000 leggyorsabban növekvő európai vállalat listáját a Financial Times, amely a Nanushkát az első 100 közé, az abszolút élmezőnybe sorolta. Divatipari vállalkozások közül egyedül a Nanushka, a régióból pedig mindösszesen hat vállalkozás került az első száz helyezett közé.
1

összesen: 109 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 következő utolsó