Szelfizők és túlélők a gazdasági cunamiban

2018. szeptember 13. 08:35

Bodrogai Ferenc
Világgazdaság Online

A magyar kkv-knak sem kell feltartott kézzel várniuk az őket elsodró változásokat.

„Érdemes olyan új üzleti modellt kidolgozni, amely nemcsak idehaza, de a környező országokban vagy akár egész Európában működőképes, és valós piaci problémákra ad választ. A professzionális higiéniában például a kulcs a teljes körű kiszolgálás, az integrált termék- és szolgáltatásnyújtás, ennek érdekében az ehhez szükséges cégek összefogása.

Ahhoz hamarosan már nem kellenek közvetítők, hogy kéztörlőt vagy tisztítószert vásároljon egy szálloda. Ha azonban valaki képes teljeskörűen segíteni az összes felmerülő higiéniai probléma megoldásában, a terméktől a szolgáltatáson át a szaktanácsadásig és képzésig, azzal egyedülállóan vonzó csomagot kínál. Nem beszélve azokról a cégszövetséghez csatlakozó gyártókról és szolgáltatókról, akik összefogva, közösen többet érnek el.

Az erőforrások összekapcsolásával, az új érdeklánc létrehozásával olyan üzleti modell jöhet létre, amelynek esélye van arra, hogy állva maradjon a kereskedelmen és szolgáltatásokon átcsapó technológiai cunami után is.

A magyar kkv-knak sem kell feltartott kézzel várniuk az őket elsodró változásokat. Ha jól olvassák a gazdaság történéseit, akkor esélyük van arra, hogy írják is azt. Nem csupán alkalmazkodni lehet, a piac igenis befolyásolható, akár meg is teremthető. Ehhez azonban az kell, hogy pénzt és időt nem sajnálva már akkor készüljünk a cunamira, amikor az még fel sem tűnt a horizontunkon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre