Megalakul az Energiaügyi Minisztérium

2022-11-14 12:51:00
Gulyás Gergely a Kormányinfón azt is bejelentette, hogy megszüntetik a Technológiai és Ipari Minisztériumot. Az új tárca élére a miniszterelnök Lantos Csabát nevezte ki.

Strukturális változtatást hajt végre a kormány: önálló energiaminisztérium alakul, amelynek feladata az energiapolitika egységes irányítása. Ezért az energiahivatal hatáskörének többségét is az Energiaügyi Minisztérium veszi át.

A tárca vezetésére a miniszterelnök december 1-jétől Lantos Csabát kérte fel.

Palkovics László, a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetője egységes portfólióként tekintett a tárcájára, ezért az új minisztérium megalakulása miatt beadta a lemondását, amit a miniszterelnök elfogadott. Nyolc és fél évig dolgozott a magyar kormánynak, szakértelmére a továbbiakban is számítanak. Az elkövetkezendő időszakban a felsőoktatásban, a jármű-innovációban, illetve a védelmi ipar területén fog fontos feladatokat ellátni. 

A Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a gazdaságfejlesztési miniszter, az építési és beruházási miniszter, valamint a kulturális és innovációs miniszter veszi át. 

Fotó: MTI