Szlovákiában augusztus közepétől már nem, Magyarországon még lehet ingyen tölteni a Lidl parkolóiban

2022-08-12 12:15:57
Csehországban is vége az aranykornak.

Szlovákiában augusztus 15-től már csak tarifás töltési lehetőség áll majd rendelkezésre a Lidl parkolóiban az elektromos autókkal érkező vásárlók részére. Csehországban – a pontos dátum még nem ismert – ugyanez a helyzet:

a problémát pedig éppen az okozta, hogy az energiaárak növekedése miatt már olyanok is a Lidl-töltőkhöz jártak, hogy kihasználják az ingyenes lehetőséget, akik egyébként a lábukat sem tették be az üzletbe.

Az árak Szlovákiában egyelőre nem ismertek, de azt már tudni, hogy az AC és DC töltés esetén eltérő tarifa lesz, és a töltés kezdetekor 2000 koronát fognak zárolni az ügyfelek bankkártyáján. Csehországban az AC díja 5,9 CZK/kWh, a DC töltésé pedig 6,9 korona lesz. 

Megkerestük a Lidl Magyarországot, hogy megtudjuk, tervezik-e Magyarországon is az ingyenes töltés megszüntetését. A cég nemleges választ adott, mint írták, jelenleg a Lidl eCharge applikáció segítségével az elektromos töltőállomás 30 perces, míg a töltőoszlopok kezelőszerveivel 10 perces ingyenes töltési lehetőséget biztosít. Az idő leteltekor a töltés automatikusan leáll. Az országos lefedettségű hálózat töltőállomásai az áruházak nyitvatartási idejében vehetőek igénybe.  

MTVA/Bizományosi: Róka László