Besúgásra biztatják a németeket a zöldek

2022-08-10 13:38:00
A legnépesebb szövetségi állam kormánya 140 ezer eurót fordít arra, hogy olyan központokat hozzanak létre, ahol az emberek bejelenthetik a szabálysértéseket.

A német polgárok mostantól névtelenül jelenthetik a rasszizmust és a homofóbiát

Josefine Paul, Észak-Rajna-Vesztfália zöldpárti gyermek-, ifjúsági, család-, esélyegyenlőségi, menekültügyi és integrációs minisztere egy olyan projekten dolgozik, amely arra ösztönzi a németeket, hogy jelentsék fel polgártársaikat – írja a Focus című német lap.

A beszámolók szerint Paul négy bejelentőközpontot kíván létrehozni, ahol

az emberek  névtelenül jelenthetik be a politikailag helytelenül viselkedő társaikat.

Jelenteni kell például „a homoszexuálisokkal, migránsokkal, muszlimokkal, feketékkel és romákkal szemben ellenséges incidenseket”, még azokat is, amelyek nem minősülnek bűncselekménynek – állítja a Remix hírportál.

A legnépesebb szövetségi állam kormánya 140 ezer eurót fordít egy-egy központ létrehozására.

„Mivel továbbra is elutasítom a nem keresztény nemi ideológiát, már előre látható, hogy valami buzgó baloldali besúgó feljelent majd. Legyen úgy!” – reagált Dirk Kalweit, a CDU kereszténydemokrata frakciójának alelnöke a Landtagban (tartományi parlament).

Veszélyben érzik magukat a német polgárok

A németeknek már nem csak a testi épségüket kell félteniük az utcákon késsel dulakodó migránsoktól, de arra is nagyon kell ügyelniük, nehogy valami rosszat mondjanak. A napnál is világosabb, hogy nem a bevándorlókat fogják jelenteni migránsozásért, és nem a homoszexuálisokat jelentik majd homofób megnyilvánulásért – gyakorlatilag

az átlag német polgárokra jelent leginkább veszélyt az új bejelentős rendszer.

Az a kérdés is felmerülhet bennünk, vajon hogyan bizonyítják a bűncselekményt vagy éppen az ártatlanságot? Már láttunk hasonló rendszert a múltban, de nem demokratikus közegben – ezután vajon még kijelenthetjük, hogy szólásszabadság van Németországban?