A görögök „vendégszeretettel és enyhe időjárással” csábítanák a németeket

2022-07-21 18:20:00
A tomboló infláció és a közelgő hideg tél kilátása sok német hangulatát elrontja. Most Görögország magát kínálja megoldásként: „Itt várunk Önökre”.

Vaszilisz Kikiliasz görög idegenforgalmi miniszter felszólította a németországi állampolgárokat, hogy az infláció és a fenyegető energiahiány miatt töltsék a telet hazájában. „Ősszel és télen nagy öröm lenne számunkra, görögök számára, ha német nyugdíjasokat fogadhatnánk, akik a görög vendégszeretet, az enyhe időjárás és a minőségi szolgáltatások révén szeretnék megtapasztalni a mediterrán telet”.  Kikiliasz a Bild című lapnak nyilatkozott.

„Itt várunk Önökre”

– tette hozzá a miniszter.

A görögországi Kréta szigetén található Chania kikötőváros polgármestere is csatlakozott a felhíváshoz. „Minden németet meghívunk, aki hozzánk akar jönni ezen a télen, hogy itt éljen – távol a válságoktól”  – mondta Panagiotis Simandirakis ugyanennek az újságnak. Kréta nagyon alkalmas a „válságtél túlélésére”. Itt nincs szükség fűtésre a lakásokban.

„Egyetlen német sem fog megfagyni Görögországban”

– mondta a polgármester.

Annak tükrében, hogy az EU Bizottság mindenkit spórolásra szólított fel, a vállalkozások és a fogyasztók pedig jelentős energiatakarékossági intézkedésekkel szembesülhetnek a fenyegető gázválság miatt, nem is tűnik rossz ötletnek a német nyugdíjasok görögországi teleltetése. A német kisnyugdíjasoknak nem kell majd a 19 fok alá fűtött szobában átdideregnie a német rideg telet, hanem élvezheti a mediterrán hangulatot.

Másrészt, ha a felhívás sikeres lesz, a görög idegenforgalom egy új termékkel jelenne meg, ami jócskán megnyújthatná a turisztikai szezont.