Kriptovaluták a labdarúgásban

2022-05-21 12:20:00
A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a kriptovaluták és a labdarúgás kapcsolatát vizsgálják.

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát veszi górcső alá. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen szó a legújabb hírekről vagy a legérdekesebb vállalkozásokról.

A két világ egyik első találkozását egy igazolás adta, egy török csapat ugyanis részben bitcoinért, részben török líráért igazolt egy játékost. Később megjelentek a gyakori kriptovaluta-fizetéssel járó szerződések, majd egyre több klub kapott maga is kriptovalutát egy-egy szponzorától. A labdarúgás legnagyobb kriptovaluta-trendjét viszont egyértelműen a fan tokenek, azaz szurkolói zsetonok adták, melyek részletesebben is bemutatásra kerültek az adásban.