Makronóm

Egy amerikai lap Ukrajnára fogta a magas amerikai inflációt

2022-03-04 11:29:00

Írta: Takács Zsolt
Egy múlt hét keddi tweetben a CBS híroldal azt állította, hogy „az amerikai gazdaságot az ukrán válság miatt megemelkedett gázárak, infláció és ellátási lánc problémák sújtják.”

A CBS News múlt heti twitteres bejegyzésében az ukrán válságra fogta az amerikai gazdaság gyengélkedését.

Az elmúlt 6 hónapban Jen Psaki, a Fehér ház szóvivője és Joe Biden átmeneti áremelkedésekről beszéltek, amit többek között a koronavírusra és az éghajlatváltozásra fogtak.

Joe Biden kevesebb mint 90 nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy „az éghajlatváltozás és a koronavírus miatt az ellátási láncban jelentkező kihívások megnehezítik az egyszerű termékek előállítását.”

Talán az ukrán válság magyarázatot adhat az egekbe szökő gyilkossági rátákra, a hajléktalanságra, a kábítószer-használatra, valamint a demokraták által irányított amerikai városok széklettel teli utcáira is – veti fel a kérdést a Zerohedge szerzője.

Baltimore-ban az újonnan megválasztott demokrata polgármester szerint csökkenteni lehet az erőszakos bűncselekmények számát, ha nem üldözik a pitiáner bűncselekmények elkövetőit. Az adatok viszont mást mutatnak.