Biden nincs túl jó formában: még azt is elfelejtette, hogy ő az elnök

2022-01-23 06:57:09
Írta: Fekete Kíra
Biden elnök szerdai sajtótájékoztatója botrányosra sikeredett: amellett, hogy nem emlékezett az egy héttel azelőtti kijelentéseire, még azt is elfelejtette, hogy ő az amerikai elnök.

Biden többször is ellent mondott saját magának

Biden elnök a beszélgetés során leginkább a stábja által kiválasztott újságírók kérdéseire válaszolt, a beszéde gyakran botladozott és zavartnak tűnt, sok esetben még értelme sem volt a mondanivalójának – állítja a New York Post

Az amerikai elnök gyakran tett említést a múltról – „bezzeg az én időmben” a kábeltelevíziós hírek és a Republikánus Párt is más volt.

Arra viszont már kevésbé emlékezett, hogy mit mondott egy héttel ezelőtt. Tagadta, hogy a szenátus filibuster-szabályok megszüntetésének ellenzőit Bull Connorhoz és Jefferson Davishez hasonlította volna, percekkel később azonban az előbb említett szenátorokat figyelmeztette, hogy a hírhedt álláspontjuk végigkíséri az életüket.

A beszéd végén Biden bevallotta, hogy azt is elfelejtette, hogy ő egy elnök és már nem „csak” egy szenátor.

Korábban viszont kijelentette hogy ő már most többet ért el, mint bármely más elnök a történelemben. Akkor hogy is van ez? – teszi fel a kérdést az amerikai lap. 

Nem csak Bident korlátozzák a sajtósai, Márki-Zay is szájkosarat kapott a meredek kijelentései miatt

Csak a népszavazás, illetve az ehhez szükséges aláírásgyűjtés ügyében kérdezhettek a baloldali ellenzék közös sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter új sajtófőnökének köszönhetően – derül ki a baloldali miniszterelnök-jelölt közösségi oldalára felkerült videóból.

A jelenetet követően Márki-Zay Péter kínosan mosolyogva még egyszer megkérdezte, válaszolhat-e, de sajtófőnöke nem engedte meg – írta meg korábban a Mandiner.

 

Biden arra buzdítja Putyint, hogy apránként szállja meg Ukrajnát

Vlagyimir Putyin megszállással fenyegetőzik, a New York Post szerint meg is fogja tenni, amennyiben megúszhatja a következményeket – hacsak nem a Nyugat jobb lehetőséget kínál fel számára.

Úgy tűnik, Biden máris ajánlatot tett az orosz elnöknek: felajánlotta, hogy

a NATO nem fogja befogadni Ukrajnát a közeljövőben.

Az amerikai elnök utalást tett arra, hogy Putyin gyakorlatilag beszorította magát, ezért a megszálláson kívül „nincs más választása”.

Biden szerint Putyin győzni fog, bár súlyos árat fizet majd érte: „Az ukrajnai bevonulás akár oroszok életébe is kerülhet majd”

„Nem csoda, hogy a Biden stábja mindent megtesz azért, hogy az elnököt távol tartsa a sajtótól” – zárta rövidre az amerikai lap.

Borítókép: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras