Csak óvatosan azzal a Bitcoinnal: erre érdemes odafigyelnie, mielőtt beúszik a tőzsdecápák közé!

2021-11-13 21:40:00
A Blockchain percek adásában a résztvevők összefoglalták, hogy a Bitcoinnak melyek azok a hátrányai, amelyekre érdemes odafigyelniük a (leendő) felhasználóknak.

A Blockchain percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

A Blockchain percek legutóbbi adásában Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető és Qayum Dániel, a Peak üzleti elemzője összefoglalták, hogy a Bitcoinnak melyek azok a hátrányai, amelyekre érdemes odafigyelniük a (leendő) felhasználóknak.

Szó esik a bitcoin magas árfolyam volatilitásáról, vagyis a nagymértékű és gyakori értékváltozásáról;

arról, hogy mekkora tudást igényel az, hogy valaki bitcoint vásároljon; mennyire limitált a Bitcoin, mint fizetési rendszer; valamint egy közismert, felkapott problémáról is, a rendszer környezetre káros hatásairól energiafogyasztásán és hulladéktermelésén keresztül.