A modern Nostradamus: Bill Gates újabb jóslata

2021-02-25 23:39:00
Bill Gates, az üzleti élet egyik legmeghatározóbb alakja, sokan azonban a modernkor Nostradamusának tartják, mivel jóslatai sorra beigazolódnak.

Lássuk a tech guru legújabb látomását!

Korábban a technológiai fejlődéssel és a digitális világgal kapcsolatban voltak tűpontos megérzései, közben évek óta világjárványok megjelenésére hívja fel a figyelmet. A Microsoft alapítóját nemrégiben az MSNBC-nek adott interjúban beszélt egy következő járvány kockázatairól.

Véleménye szerint további felkészülésre van szükség, már nem várhatjuk azt, hogy életünk egyszer csak ugyanonnan folytatódik, ahol a koronavírus-járvány előtt félbeszakadt.

Az üzleti mogul már 2015 márciusában egy TED (Technology, Entertainment, Design) előadáson figyelmeztette a hallgatóságot egy lehetséges járvány megjelenésére. Akkor erősen arra fektette a hangsúlyt, hogy nem vagyunk felkészülve egy ilyen közegészségügyi válságra. Az akkor elhangzottakat azóta is sokan jóslatként emlegetik.

Az elmúlt hónapokban többször adott interjút, legutóbb a MSNBC-nek, amelyekben újabb vírus(ok) megjelenésére hívja fel a figyelmet. Célja nem az emberek riogatása, hanem a prevenció. A beszélgetésen ötleteket ad, hogyan lehetne felkészülni az elkövetkezendő eseményekre, és elkerülni az újabb kritikus végkimenetelt. 

Az üzletember szerint elkerülhetetlen egy újabb pusztító vírus megjelenése. Bízik benne, hogy ez 10-20 évnél előbb nem fog megtörténni, de fel kell készülni arra is, hogy akár már 3 éven belül bekövetkezik.

Bill Gates azt hangsúlyozza, hogy globális szinten elhanyagolhatatlan, hogy a kormányok befektessenek az egészségügyi szektorba. Szerinte a hosszú távú gondolkodásban van a megoldás. A kiadások eltörpülnek a veszteségekhez képest, sokkal többet nyerhetünk, ha időben reagálunk a közeljövő lehetséges eseményeire. Az elmúlt időszak mindenki számára megpróbáltatásokkal járt, de már számos tapasztalattal a hátunk mögött tudunk egy újabb lehetséges csapásra felkészülni.