Az amerikai választókat a legjobban a koronavírus és a klímaváltozás aggasztja

2020-11-10 11:30:00
Az Edison Research kérdőíve és a CNN adatai szerint az amerikai szavazókat a koronavírus és a klímaváltozás érdekli leginkább.

A szavazók harmada teszi a gazdaság helyzetét a legfontosabb helyre az adatok alapján. Tízből kettő válaszadó azt mondta, hogy a koronavírus vagy az etnikai egyenlőtlenség a legégetőbb kérdés. A Joe Biden-t támogatók harminc százaléka úgy véli, hogy a koronavírus nagyobb problémát jelent, mint a gazdaság helyzete, míg a Trumpot támogatók körében ez az arány csak öt százalék.

A Republikánus elnökjelöltet támogatók körében

tízből heten azt mondják, hogy a gazdaság újraépítése a legfontosabb most.

A CNN kutatásában tízből hét válaszadó szerint a maszkviselés inkább közegészségügyi felelősség, mint személyes választás.

A válaszadók nagy része pénzügyi nehézségről számolt be, de még így is

40 százalékuk úgy gondolja, hogy jobban élnek, mint négy éve.

Az emberek nagyjából fele gondolja azt, hogy a gazdaság nehéz helyzetben van. A CNN kutatásában résztvevők kétharmada szerint a klímaváltozás óriási problémát jelent. A résztvevők háromnegyede szerint a jelöltek ideológiája, nézőpontja volt döntő a választásban és valamivel kevesebb, mint negyede gondolja azt, hogy az elnökjelöltnek a személyes tulajdonságai voltak a döntők.

(Borítókép: MTI)