Minden eddigi számításnál kedvezőbb lehet a moratórium meghosszabbításának hatása

2020-09-28 14:45:00
Nagy Tamás – Virág Barnabás
Portfolio.hu
A magyar vállalkozások és családok 2021 első felében mintegy 600 milliárd forintnyi törlesztőtehertől is mentesülhetnek.

„A járvány második hullámának megjelenésével bizonyossá vált, hogy a gazdasági kilábalás elhúzódó folyamat lehet. Az elhúzódó gazdasági védekezés részeként a kormány már múlt hét végén a moratórium célzott meghosszabbításáról döntött. A döntés óta számos becslés látott napvilágot az intézkedés várható hatásáról. Az MNB rendelkezésére álló részletes adatforrások alapján minden eddigi várakozásnál nagyobb lehet intézkedés hatása. A hosszabbítás potenciálisan több, mint 800 ezer lakossági ügyfelet érinthet, miközben a magyar vállalkozások és családok 2021 első felében mintegy 600 milliárd forintnyi törlesztőtehertől is mentesülhetnek. (...)

A Magyar Nemzeti Bankban rendelkezésre álló részletes adatbázisok alapján tehát a moratórium célzott hosszabbítása – a korábbi becsléseket meghaladó – potenciálisan több, mint 800 ezer lakossági ügyfelet érinthet, miközben a magyar vállalkozások és családok 2021 első felében mintegy 600 milliárd forintnyi törlesztőtehertől is mentesülhetnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.