Hetven százalékot zuhantak a brit ingatlanpiaci értékesítések

2020-04-08 20:38:00

Bakajannisz Péter
A Zoopla ingatlanértékesítéssel foglalkozó weboldal szerint az Egyesült Királyságban az új ingatlanok eladási számai a koronavírus-korlátozások kezdete óta 70 százalékkal csökkent.

Az ingatlanokat a szokásos ütemben értékesítették egészen a március 23-i korlátozások bevezetéséig, amikor többek között a kormány arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon.

Az értékesítések ettől még tovább folytatódtak, bár az eladások száma drasztikusan lecsökkent annak ellenére, hogy a legtöbb eladó nem távolította el hirdetését a Zoopla oldaláról. 

Ingatlaneladások száma 2019-ben és 2020-banA Zoopla kutatási igazgatója, Richard Donnell szerint nem történt tömeges kivonás a piacról az országban, mivel az ügynökök és a fogyasztók kivárási megközelítést alkalmaznak. „Az ingatlanügynökségek fiókjainak bezárása és az általános bizonytalanság az elmúlt két hétben jóval kevesebb eladást eredményezett, és kevesebb új ingatlan került fel az oldalra” – mondta.

Március elején kezdett csökkenni az érdeklődők száma, és az elmúlt hónapban több mint 60 százalékkal esett vissza a számuk, ugyanakkor az elmúlt héten már megnövekedett az ingatlanokat böngészők száma.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.