Én szeretnék kiegyezni a hatalommal

2019-06-12 10:20:00

Forgács István
Magyar Hang
Amíg ezekkel a makroadatokkal van érdemi esély arra, hogy a felzárkózás felé tereljem a mélyszegénységben élő cigányokat, akkor azzal az eséllyel én élni szeretnék. Interjú.

„(…) Én abban a tekintetben érteni, és eredményesen működni vélem a NER-t, hogy a makroadatok alapján igenis jó irányba tart.

Csak éppen ebből nem sok látszik a mindennapokban. Ahogy a köztörvényes bűncselekmények elszenvedőit sem vigasztalják a makroadatok.

Éppen arról próbálom meggyőzni a kormányt, hogy a fektessen a szakképzésbe, és ha ez megvalósult, akkor mehetek tovább, és a cigány közösségek felelősségét is firtathatom. Én szeretnék kiegyezni a hatalommal, hogy addig, amíg ezekkel a makroadatokkal van érdemi esély arra, hogy a felzárkózás felé tereljem a mélyszegénységben élő cigányokat, akkor azzal az eséllyel én élni szeretnék. Ez lehet, megalkuvásnak tűnik, de úgy gondolom, sokkal több haszna van 200 embernek munkát szerezni így, vagy éppen 200 gyereket meggyőzni arról, hogy maradjon az iskolában, mint 200 emberrel tüntetni Pócs János háza előtt.”

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.