Magyar milliárdos: Hamarosan itt is nyugati bérek lesznek

2019-01-30 09:41:00
Felcsuti Zsolt, az MPF Industry Group főrészvényese, Magyarország egyik legbefolyásosabb üzletembere a Forbesnak adott interjút, amelyben nem csak azt mondta el, hogy hamarosan nálunk is nyugati bérek lesznek, hanem az üzleti siker titkait is elárulta. Nézzük az öt legfőbb megállapítását!

1. Keress olyan piacot, amiben jó vagy, és ami túl nagy a kkv-knak, de túl kicsi a multiknak.

2. Fontos, hogy ma is igyekszünk mindent úgy csinálni, hogy senki se legyen pótolhatatlan a csapatban. Én se vagyok az.

3. Soha ne akarj szerelmes lenni egy termékbe vagy szolgáltatásba. Ez a legnagyobb vállalkozói hiba, amit elkövethetünk. Mi nem a termékeinket, hanem az üzletet szeretjük.

4. Fontos, hogy mindig figyeljük a számokat, soha ne higgyük azt, hogy egy termékből marha sokat eladunk, és az milyen jó. Mindig a számok döntenek.

5. Magyarország Európa része, azt nem lehet tartani, hogy Hegyeshalomnál vége az országnak. Aki nem találja meg itt a számításait, többet akar keresni, az eddig is elment, ezután is el fog. Ezért hamarosan itt is hasonló bérek lesznek, mint nyugatabbra, az a vállalkozás pedig, amelyik nem tud Magyarországon olyan tevékenységet folytatni, ami megfelelő hozzáadott értéket prezentál egy termékben vagy szolgáltatásban, annak le kell húznia a rolót.