A legnyereségesebb befektetés: menekültek

2016-05-30 16:07:10

Philippe Legrain
alapblog
Elenyésző kisebbség köztük az, amely elutasítja a nyugati jogállami rendszert, és inkább az iszlám fanatikusok híve.

„Nagy-Britanniában, Dániában, az Egyesült Államokban és Németországban is azért megy előre az integráció, mert ezen országokban szabadabb, rugalmasabb a munkaerőpiac, nincs komoly bürokrácia, nem lassítják, hanem gyorsítják a munkaengedélyek kiadását, a kormány hathatósan segíti a nyelvtanulást. Franciaországban mindennek az ellenkezőjét csinálták, csinálják… Ezért tart ott Franciaország, ahol tart.

Egyébként pedig nemzetközi jogi szempontból abszolút illegális a kormányok részéről a menekülteket vallásuk szerint megkülönböztetni. Az Európába frissen érkezett bejegyzett menekülteknek a túlnyomó többsége – 23 év az átlagéletkoruk – azt bizonyította eddig, hogy dolgozni akar, főként alkalmazottként, miáltal hozzájárul a vészesen öregedő európai, főként a németországi munkaerő pótlásához, elősegíti a nyugdíjkasszák fennmaradását. Alkalmazottként, akár idősgondozóként, kórházi ápolóként vagy kisvállalkozóként, netán új start-upok gazdájaként az európai gazdaságok fejlődését, a nyugati társadalmak fennmaradását szolgálja.

Minden esetben kínálatot és keresletet teremt, hozzájárul a GDP gyarapodásához, a gazdaság növekedéséhez.

Elenyésző kisebbség köztük az, amely elutasítja a nyugati jogállami rendszert, és inkább az iszlám fanatikusok híve. Ez utóbbiakhoz képest Európában jóval nagyobb számot és erőt képviselnek a fajvédők, az iszlámellenes, az iszlámot irtani szándékozó szélsőségesek.

Az olyan helyeken, ahol inkább normálisan mennek a dolgok, kevésbé előítéletesen: például Londonban vagy Berlinben, nos ott leginkább érdemi alapon dőlnek el e kérdések. London főpolgármesterének egy muszlim bevándorlót választottak meg ugyan, de akkor is: nem Khan vallási hovatartozása, származása döntött, hanem feladatra való rátermettsége. Ha azonban nem engedték volna be annak idején a pakisztáni menekült apját Angliába, akkor ma Anglia egy tehetséggel szegényebb lenne, mint ahogy az Apple sem létezhetne, ha Steve Jobs szír menekült apját kivetette volna magából az Egyesült Államok. A sor nagyon hosszasan folytatható!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.