Templomfosztogatók ellen indult eljárás

2015-03-30 10:58:18
Elfogták a balatonkeresztúri templom fosztogatóit a marcali rendőrök. Kiderült, hogy az elmúlt egy évben több templomból is loptak kegytárgyakat – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. tavaly március óta fosztogatta a templomot egy siófoki házaspár és egy szigethalmi férfi az eddigi adatok szerint. A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik.

Elfogták a balatonkeresztúri templom fosztogatóit a marcali rendőrök. Kiderült, hogy az elmúlt egy évben több templomból is loptak kegytárgyakat – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

 
Az eddigi adatok szerint egy siófoki házaspár és egy szigethalmi férfi tavaly március óta fosztogatta a balatonkeresztúri templomot. Imakönyveket, szentképeket, porcelánszobrokat és angyalkákat, gyertyákat, rózsafüzéreket, medálokat, gyűrűket, valamint a perselyből pénzt vittek el.
 
Az ismeretlen tettes ellen indított nyomozás során a rendőrök azonosítottak egy 65 éves siófoki férfit, a 63 éves feleségét és egy 51 éves szigethalmi lakost, és gyanúsítottként hallgatták ki őket.
 
A rendőrök a házkutatások során a balatonkeresztúrin kívül más, az ország különböző templomaiból ellopott tárgyakat is találtak, ezért most azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak hány templomból, milyen tárgyakat, mekkora értékben tulajdonítottak el.