Bankolással is tehetünk a fenntarthatóságért

2023. január 16. 15:38
A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek továbbra is a fenntarthatóság és a pénzügyek témáit karolja fel. Többek között bemutatja a legizgalmasabb újdonságokat, és segít eligazodni a valóban fenntartható megoldások és a félrevezető kampányok között.

A pénzügyi szektor és a bankok szerepe óriási és szerteágazó, ami a gazdaság fenntartható fordulatát illeti. Sok ügyfél nem is tudja, hogy a pénzügyi szolgáltatók nem csak saját működésük zöldítésével járulhatnának hozzá a körforgásos gazdasághoz. A fenntarthatóság témája több ponton is találkozik a bankolással, sokszor talán meglepő mértékben. Ezért is fontos a tájékoztatás, hogy bemutassuk, hogyan hat a pénzügyi szektor a gazdaságra, a társadalomra és a környezetre.

Továbbra is ez a célja a megújult és új helyre költözött Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek rádióműsornak is. Bátorfi Botond, a Peak szakértője ezentúl Nyul Zsuzsa műsorvezetővel a radiocafén várja a hallgatókat. Az újévtől kezdődően a radiocafé „A holnap tegnapja” című műsorában, péntekenként lesz hallható a Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek. A műsor 67 adás után költözik el a Trend FM frekvenciájáról, de a korábbi adások továbbra is elérhetőek a Fintech.hu rádióműsorok oldalán.

A radiocafé első műsorából kiderül, hogy milyen szerepe lehetne a bankoknak a fenntartható gazdaság megteremtésében, hogy mi az az ESG, mik a zöld pénzügyi termékek és zöld vállalások. A zöld bankolással a lakosság is jelentős hatással lehet a környezetre, ezért érdemes tájékozódni a témában.

A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek ezentúl is hírt ad az új zöld megoldásokról, pozitív vagy épp negatív példát szolgáltató bankokról, fintechekről és nagyvállalatokról. Ugyanakkor a fókusz a jövőben még szélesebb lesz. Fenntarthatósági politikáról, környezetvédelemről, társadalmi fenntarthatóságról és fenntartható vállalatirányításról is szó lesz a műsorban. A folytatásban a nők pénzügyi helyzete és az etikus vállalatok is terítékre kerülnek. Tartsatok velünk idén is!


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés