Tróncsere a magasságos milliárdosok klubjában

2022. december 17. 14:02
Elon Musk előzékenyen hátrébb tolta magát, Bernard Arnault pedig kér egy kávét.

Igaz, szó sincs trónfosztásról. A Tesla vezér idei 100 milliárdos vagyonvesztésével egyszerűen maga elé engedte a szintén jelentős veszteséget elkönyvelhető Louis Vuitton-vezért. Az LVMH-t vezető luxusguru Bernard Arnault így jelenleg majdnem 171 milliárd dolláros netto vagyonával a világ leggazdagabb embere, míg Musk a szerény 163,6 milliárdjával csak a dobogó második helyén ugrálhat.

Musk is bukott 100 milliárdot az idén

Musk jobb helyzetben van, mint Zuckerberg, aki 100 milliárdos éves buktájával jelentősen visszacsúszott a világ legvastagabb pénztárcájú embereinek rangsorában, ő ugyanis tényleg annyira gazdag, hogy még egy ekkora veszteség is a trónon tartja. Az idei 100 milliárd dolláros veszteség ellenére Mr. Twitternek még mindig 170 milliárdja lapul a fiók mélyén, mögötte 157 milliárddal Bernard Arnault luxusguru áll a listán, aki egyébként szintén bukott 21 milliárdot.

Musk tavaly szeptember óta ült a trónon, ám a 2022-es őrült év volt a számára is: pusztán a Twitterre 44 milliárd dollárt költött, miközben a Tesla részvényei egy év alatt 50 százalékot zuhantak – a két dolog nagyon is összefügg, ugyanis a Twitter-vétel egy részét Musk éppen a Tesla részvényeiből fedezte. A nagyember legjövedelmezőbb üzletága így a SpaceX lett, amelynek papírjai magánvagyonának 47 milliárd dollárját teszik ki. 

Ami a francia milliárdost illeti: Arnault régóta csücsül a trón közelében, de diadalához az kellett, hogy a Big Tech cégek főnökei pályafutásuk egyik legrosszabb évén legyenek túl. A luxusban ázó 73 éves ínyenc így tulajdonképpen vagyonvesztése ellenére lett a világ leggazdagabb embere. Elon Muskot ismerve persze nem valószínű, hogy sokáig így marad a rangsor. A király nem szereti, ha megütik.

Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés