Letarolná a piacot a kriptotőzsde

2022. november 23. 18:00
A Trend FM-en futó Fintech Világa legújabb adásának felvételekor még friss információ volt, hogy a Binance felvásárolhatja a konkurens FTX-et. A kriptotőzsde azóta ugyan elállt a vásárlástól, de továbbra is aktívan terjeszkedik. Suppan Márton, a Peak alapítója és Érczfalvi András műsorvezető a Binance növekedésének stratégiai lépéseiről és motivációiról beszélgettek.

Az utóbbi hetekben uralta a fintech híreket a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance

A Binance kriptovaluta-kereskedő forgalmát tekintve a legnagyobb szolgáltató a nemzetközi piacon. Az egy ügyfélre vetített bevétel tekintetében a kriptoszektor egyik legsikeresebb vállalata, 20 milliárd dolláros éves árbevétele 29 millió felhasználó között 689,66 dolláros átlagos bevételt jelent.

Bár a megszorult konkurens, az FTX kriptotőzsde felvásárlása végül elmaradt, a Binance-től nem szokatlan a terjeszkedés, és jellemző, hogy a kriptoszektoron kívül is alakítja pozícióját. Februárban 200 millió dollárral szállt be a Forbesba, az októberben lezárult Elon Musk-féle Twitter-felvásárláshoz pedig félmilliárd dollárral járult hozzá. Egy korábbi hír szerint a vállalat idén 1 milliárd dollárt különített el további befektetésekre és felvásárlásokra. A Fintech Világa korábban azt is említette, hogy a Binance alapítója bankfelvásárláson is gondolkodik. Pontosabban minden olyan vállalat érdekli, amely a Binance részére releváns piacokon rendelkezik bizonyos pénzügyi engedélyekkel.

Utóbbinak szerepe lehet a Binance-szel szembeni kritikák kezelésében és bizonyos működési problémák megoldásában is. Bár a kriptotőzsde jelentős népszerűségnek örvend a befektetők körében, a hatóságokkal többször is meggyűjt a baja a világ számos pontján. Állami szervek és szabályozók szerint a vállalat felépítése átláthatatlan, illetve nem megfelelő a pénzmosás elleni védekezés sem. Továbbá a kriptotőzsde állítólag több olyan befektetési terméket értékesít, amire nincs az adott piacon engedélye.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés