Rezsicsökkentés kezdőknek

2022. november 12. 14:37
Ezúttal a műsor állandó szakértője, Bátorfi Botond és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető gyakorlati tanácsokkal segítenek a vállalatok rezsicsökkentésében.

Az energiahatékonyság kérdése az elszálló energiaárak idején aktuálisabb, mint valaha. A lakosság a rezsicsökkentés mérséklésekor, a vállalatok többsége viszont már jóval ezelőtt szembesült a piaci energiaárakkal és a többszörösére emelkedő fenntartási költségekkel. Bizonyos energiatakarékos megoldások manapság szemmel látható költségmegtakarítást és eseteként egyes cégek fennmaradását jelenthetik. Ezt a témát járja körbe a Trend FM-en futó Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek jelenlegi adássorozata is.

A praktikus tippek azonban csak akkor működnek, ha munkatársak is átlátják az energiatakarékosság jelentőségét, és ismerik azokat az apró gyakorlatokat, amelyekkel energiát lehet spórolni. Ilyen tippek lehetnek a villany lekapcsolása, az ajtók zárása vagy a megfelelő fűtési hőfok beállítása.

A vállalatok és a bérelt irodaépületek fenntartói energetikai korszerűsítéssel hosszú távon nagy összegeket spórolhatnak. Ilyen lépés például a fényforrások LED izzókra való cseréje, a fűtőrendszerek karbantartása vagy épp egy energetikai audit alapján végzett felújítások. Ezek a tudatos cselekvések ráadásul a cég karbonlábnyomát is csökkenthetik.

Érdemes tartósan változtatni a szokásainkon, és pénzt szánni az energiatakarékos megoldásokra. Már csak azért is, mert az energiaárak csökkenésére a gazdasági helyzettől függetlenül sem számíthatunk – figyelmeztet a szakértő. Így egy teljesen új, saját irányításunk alatt álló rezsicsökkentés válik kivitelezhetővé.

Ez a harmadik adás a Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek vállalati energiahatékonyságról szóló sorozatában. A két korábbi adás itt és itt érhetők el.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés