Így lehet zöld a céges közlekedés

2022. november 8. 14:08
A Trend FM-en futó Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek sorozatában a műsor állandó szakértője, Bátorfi Botond és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető gyakorlati tanácsokkal segítenek a vállalatok károsanyag-kibocsájtásának csökkentésében. Ezúttal a fenntartható céges közlekedés megszervezéséhez adnak tippeket.

A vállalati fenntarthatóság hátterének és területeinek megismerése után a Zöld Pénzügyi Percek szakértője ígéretéhez híven praktikus, a mindennapokban is bevethető tanácsokat ad, amelyekkel a vállalatok jelentős költéscsökkenést érhetnek el, miközben zöldül a cég működése is.

A céges közlekedés karbonlábnyoma két fenntarthatósági területet (scope) is érint. A céges flotta fenntartása a vállalatok közvetlen kibocsátásának kategóriájába esik. Az egyéb, közvetett kibocsátást tartalmazó scope-ba pedig a más járművekkel megtett céges utak és a munkavállalók munkába járásából fakadó kibocsátások tartoznak bele.

Adná magát, hogy cseréljünk minden flotta-gépjárművet elektromos autóra, ám mégsem feltétlenül ettől lesz fenntartható egy vállalat közlekedése. A meglévő gépkocsik és használatuk optimalizálása azonban rengeteget segíthet a karbonlábnyom csökkentésében.

A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek vállalati sorozatának következő részeiben a szakértő specifikus vállalati területekre vonatkozó tanácsokat oszt meg. Szó lesz az energiahatékonyság, a munkahelyi fenntarthatóság és a digitalizáció kérdéseiről is.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés