Mélyrepülés: egy év alatt bő 100 milliárd dollárt bukott Mark Zuckerberg

2022. október 30. 12:15
Hol vannak a régi szép idők? A főnök érezhetően elengedte a Facebook kezét, és minden idegszálával az eddig pénznyelőnek bizonyuló metaverzumra koncentrál. Szó szerint súlyos árat fizet érte.

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg nettó vagyona jelenleg 38,1 milliárd dollár a Bloomberg összesítése szerint, ami elképesztő visszaesés a 2021. szeptemberi 142 milliárd dolláros csúcshoz képest. 

A listát természetesen Elon Musk vezeti, a második helyen a luxusban utazó Bernard Arnault áll, míg a bronzérmet Jeff Bezos viheti haza, ám Zuckerberg mindössze a 23. pozícióra alkalmas jelenleg. Ez a helyezés egyben azt is jelenti, hogy a Meta vezérének vagyona olyan szinten olvadt az elmúlt egy évben, mint egyetlen más topkategóriás milliárdosé sem a világon:

tizenhárom hónap alatt több mint 100 milliárd dollárral.

A mélyrepülés oka elsősorban az, hogy Zuckerberg a Facebook helyett minden energiáját és pénzét az általa jövőmeghatározónak gondolt virtuális világ projektbe, a metaverzumba öli, aminek egyelőre finoman szólva sincs végleges koncepciója. „Megértem, hogy sokan nem értenek egyet ezzel a befektetéssel, de a jövő szempontjából ez a legfontosabb” – mondta Zuckerberg erőforrásai átcsoportosításáról.

Ez az átcsoportosítás eddig brutális pénzébe került a látnoknak.

A Meta bevétele 4,5 százalékkal esett vissza az egy évvel ezelőttihez képest.

A Facebook mélyrepülése ráadásul még mélyebbé válhat Elon Musk Twitter-vásárlásával, hiszen a Tesla-főnök a szólásszabadság védelmében és a cenzúra eltörlése érdekében vette meg a platformot – márpedig a politikai alapon szelektált tartalomszolgáltatás és manipuláció a legnagyobb vád a Facebookkal szemben. 

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés