Közel ötmillió illegális bevándorló lépte át az amerikai határt, amióta Biden hivatalba lépett

2022. szeptember 1. 7:09
Egy új jelentés szerint közel 4,9 millió illegális bevándorló lépte át az Egyesült Államok határait a Joe Biden elnök hivatalba lépése óta eltelt 18 hónapban.

Július végéig összesen 4,9 millió illegális bevándorló lépett be az országba, köztük mintegy 900 ezer olyan „szökevény”, aki elkerülte az elfogást, és azóta beolvadt az amerikaiak közé – közölte a Szövetség az Amerikai Bevándorlási Reformért (FAIR) augusztus 16-i közleményében.

„Nagyjából Írország teljes lakosságának megfelelő mennyiségű ember lépett az USA területére” – mondta Dan Stein, a FAIR elnöke a közleményben.

Bident hibáztatta, amiért a példátlan hullámot külső tényezőknek tulajdonítja, nem pedig a kormányzat saját „szabotázsának” a bevándorlási törvények ellen – adta hírül a ZeroHedge.

„Az illegális bevándorlók végtelen áradata és a határainkon átömlő halálos kábítószerek beáramlása nem fog véget érni, amíg ez a kormányzat nem mutat hajlandóságot arra, hogy érvényt szerezzen törvényeinknek”

 – mondta Stein.

Már nem tudják hova „pakolni” a rengeteg bevándorlót, besokallt a texasi kormányzó

Greg Abbott, Texas kormányzója éles kritikát fogalmazott meg a Biden-kormányról májusban: szerinte a Fehér Ház nem veszi komolyan a déli államok migránsproblémáit.

Abbott egy ünnepségen kijelentette, hogy innentől Washingtonba fogja küldeni a határátkelő migránsokat.

A Fehér Ház kezdetben nem vette komolyan Abbott kijelentését, ezért igazán meglepődhettek, amikor megérkezett Washingtonba egy migránsokat szállító busz. Abbott továbbá erősen kritizálta a Biden-kormány határválság kezelését, mondván, a szövetségi kormány kudarcot vallott, hiszen nem mérte fel megfelelően a határokon kialakult helyzetet.

Újabb hullám

Az amerikai vám- és határvédelem (CBP) adatai szerint az idei pénzügyi év első 10 hónapjában kétmillió illegális bevándorló lépett be az országba. Júniusban több mint 207 ezer illegális bevándorlót fogtak el, akik megpróbálták átlépni az amerikai-mexikói határt, ezzel ez a legmagasabb júniusi elfogási szám a történelemben.

Bár júliusban a CBP által a délnyugati határon végzett elfogások száma csaknem 200 ezerrel csökkent, ez lett a 17. egymást követő hónap, amelyben 150 ezernél több elfogás történt, ami 

325 százalékos növekedést jelent a Trump-kormányzat alatti júliusi elfogások átlagos számához képest 

– olvasható a közleményben.

Veszélyes lehet, ha ilyen sok illegális bevándorló él egy országban

A Makronóm már korábban beszámolt arról, hogy az illegális migráció mennyi veszélyt rejt magában. Ellenőrzés nélkül nehéz megmondani, hogy milyen embereket enged egy ország a saját népe közé. Az olykor hamis okiratokkal érkező bevándorlók nem feltétlenül szeretnének dolgozni az országban, amely pénz szűkében bűncselekményekhez, például bolti lopásokhoz vezethet, rontva az adott környék közbiztonságát és így gazdasági értékét. Az ilyen környéken hamarosan csökkennek az ingatlanárak, és a jól képzett munkaerő máshol keres magának otthont.

Hosszú távon az adott terület elértéktelenedik, olyan környékek jönnek létre, ahol mindennapos a bűnözés,

és az ott élők számára egyre kilátástalanabbá válik a jövő. Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a távoli országokból érkező bevándorlók más kultúrában éltek, ezért a integráció is nehézségekkel jár.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

“Pedig az orosz külpolitika mindig is terjeszkedő és támadó volt a kezdetektől a mai napig. IV. Ivántól Nagy Péteren át Nagy Katalinig hódító harcokban szerezték meg Szibériát, Közép Ázsiát és a Kaukázust is. Ezalatt pedig népeket igáztak le és irtottak ki. Terjeszkedés jellemezte őket a XIX. századba is (háború Törökországgal és a nyugati hatalmakkal [Krími háború]) és bár sokan nem tudják, de még a II. világháborúban is. Sztálin ugyanis mind Finnországot mind Lengyelországot lerohanta a vörös hadsereggel még a háború kezdetén teljesen jogtalanul. (Lásd: Lengyelország felosztása Hitler és Sztálin által.) Ráadásul ma már történészek által igazolt, hogy az oroszok Európa ellen készültek támadásra 1939-ban, csak Hitler megelőzte őket. Mind Viktor Szuvorov orosz, mind pedig John Keegan brit hadtörténész erre a következtetésre jutottak kutatásaik során.”
(Eremitha: Orosz - magyar "barátság" a történelmünkben, 2022. július 31. index.hu

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés